18 лютого 2013
Тексти

Примирення по-іспанськи. Компроміс після громадянської війни

Ті, хто ніколи не був у Долині Загиблих, розповідали мені, що Франко примирив "дві Іспанії" - республіканську і фалангістську. Але я відчув у цій Долині щось зовсім інше. Відчув абсолютно тоталітарну стилістику. Її потугу і розмах.
Коротко

Йоко Оно - 80 років

Сьогодні, 18 лютого, співачці, художниці, вдові Джона Леннона Йоко Оно (Yoko Ono) виповнюється 80 років.

У Криму знайшли рештки бізона, який жив 50 тисяч років тому. ФОТО

Палеонтологи з Чернівців, які досліджують печеру печеру Еміне-Баїр-Хосар на плато гори Чатирдаг у Криму, виявили фрагмент черепа стародавнього бізона.

У Житомирі побудують окрему будівлю для музею природи

Музей природи, який залишився без власного приміщення, має переїхати в нову будівлю. Для будівництва нової будівлі музею природи в Житомирі визначили місце на Замковій площі, ліворуч від костелу, проти краєзнавчого музею.

На найвищій точці Донбасу відбудеться козацький фестиваль

На Луганщині відбудеться "історично-патріотичний, етнографічно-культурологічний захід звичаєвої козацької культури Звитяг Дикого Поля "Броднія. Простір Волі".

В міліції Херсона відкрили музей. ФОТО

У Херсоні при обласному управлінні МВС України відкрили музей міліції. Експозиції музею охоплюють майже 100-річну історію херсонської міліції, її розвиток та діяльність на різних етапах.

Музей кориди відкриється в Малазі

В іспанській Малазі в 2013 році відбудеться відкриття музею кориди. В його основу увійдуть більше 1400 експонатів, переданих в дар місту колекціонером Хуаном Барко.