19 жовтня 2011
Тексти

Комуністичний рай. Все, але не для всіх

Той, хто жив у Радянському Союзі, напевне, пам'ятає ці острівки "загниваючого капіталізму" у Москві, Ленінграді, Києві, Ялті та інших містах СРСР. Звичайна людина могла, вистоявши чергу, потрапити туди хіба на екскурсію.

"Убивство польських учених у Львові в липні 1941 року: факти, міфи..."

Ідея обезголовити польську націю, знищити всіх, хто міг би претендувати на лідерство: офіцерів, чиновників, підприємців, священиків, інтелектуалів тощо, прийшла в голову Гітлеру. КГБ ж зробив винними не есесівців, а українських націоналістів.
Колонки

Андрій Старостін: В жовтні 1961-го кияни зруйнували московську футбольну монополію

50 років тому українці вперше стали чемпіонами СРСР з футболу. Попереду буде європейське визнання, Блохін і Шевченко, тренерський геній Лобановського і "шуби Суркіса". А поки добрі слова від легендарного спартаківця (рос.).
Коротко

Скандальний "регіонал" хоче в Луганську пам'ятник Катерині ІІ

У Луганську планують установити пам'ятник російській імператриці Катерині ІІ. А зробити це хоче депутат Клінчаєв - той самий, що боровся з біл-бордами БЮТ і організовував "музей жертв Помаранчевої революції".

In Memoriam. ПОМЕР БОГДАН ОСАДЧУК

На 92 році життя не стало відомого публіциста, прихильника українсько-польского примирення, професора Українського Вільного Університету у Мюнхені, почесного професора Національного Університету Києво-Могилянська Академія, Прикарпатського Національного Університету, Донецького Національного Університету та Варшавського Університету.

Презентація книги про бізнес у Києві 100 років тому (ФОТО)

Видавництво "ВАРТО" презентує першу книгу дослідника київської старовини Михайла Кальницького "Бізнес і бізнесмени" - першу з запланованої серії "Київські історії".

Дядько і брат митрополита Володимира були підпільниками ОУН

Родичі митрополита Української Православної церкви (Московського патріархату) Володимира (Сабодана) були учасниками підпілля Організації Українських Націоналістів на Поділлі. Його дядька Івана Сабодана за участь в ОУН закатували нацисти.

У підвали храму Василя Блаженного почали пускати екскурсії

З 12 жовтня для відвідувачів відкриті підземні лабіринти Покровського собору на Красній площі Москви.

ВУЛИЦІ ВОЇНІВ "НАХТІҐАЛЮ" НА ЛЬВІВЩИНІ НЕ БУДЕ

Голова Нежухівскої сільської ради Михайло Яхван в п'ятницю наклав вето на рішення ради про перейменування вулиці Миру в селі Райлів на вулицю Воїнів батальйону "Нахтіґаль".

На Київщині відкрили пам'ятник ОУНівцям (ФОТО)

В місті Богуслав, що на Київщині, урочисто відкрили монумент "У пам'ять про підпільників ОУН Богуславського району".