20 лютого 2019
Тексти

Вогонь Майдану. Фінал

Так, вогонь. Це він повипалював усе, чого зміг дотягнутися. Вогонь, дим, попіл, вітер і сажа. Вогонь, який спалював останні мости для компромісів… Це не перемога, це просто шанс. Іще одного шансу не буде. Просто ще один такий ми не переживемо.

20 лютого в історії

1054
помер князь Ярослав Мудрий


1872
у Нью-Йорку відкрився Метрополітен-музей


1905
народився Улас Самчук, український письменник


1988
початок карабахського конфлікту

Колонки

Вацлав Гавел: Скільки ще треба зробити!

Невже ми справді народ, що здатен оживити всі свої хороші риси лиш раз на двадцять років і то – всього лиш на кілька місяців? Ми дуже добре усвідомлюємо, скільки всього ще нам потрібно зробити, і задаємося питанням, чому ж так важко нам дається наша спільна справа; чи не недооцінили ми спадок старого режиму чи не переоцінили самих себе;чи це ми самі все собі псуємо.
Коротко

У Києві назвуть провулок на честь Гарета Джонса

У Шевченківському районі столиці назвуть провулок на честь британського журналіста Гарета Джонса, який розповів світові правду про Голодомор 1932-1933 років.

«Характер гідності». Стартував проект про життя Героїв Небесної Сотні

Це – серія відеороликів, де про загиблих учасників Революції Гідності розповідають їхні рідні і близькі. Це короткі історії про їхнє дитинство, вчинки, стосунки з близькими, мрії та прагнення.

Книжкова новинка – Роман Шухевич у громадсько-політичному житті Західної України 1920-1939 рр.

Нещодавно вийшла друком публікація дослідника Андрія Сови незнаних та малознаних досі документів, спогадів, нарисів, інтерв’ю, газетних публікацій, світлин про Романа Шухевича.