20 серпня 2013
Тексти

Японці у трудових таборах на території Української РСР (1946–1949 рр.)

Оголошення війни Японії було актом агресії з боку СРСР. Понад сто тисяч солдатів, тобто кожен шостий з взятих у полон, загинув чи помер в ув’язненні. Табори були розташовані по всьому Союзу - від Далекого Сходу до Східної України.
Коротко

У Львові відкрили пам'ятник убитому мажорами композитору. ФОТО

У музеї-заповіднику "Личаківський цвинтар" відбулося відкриття та освячення пам’ятника на могилі композитора Ігоря Білозіра.

У Софії з'явиться Музей історії міста

В Болгарії вже навесні буде готовий Музей історії Софії, який відкриється в будівлі "Централната Мінералні баня".

ЛІНКОР "НОВОРОСІЙСЬК" ПІДІРВАЛИ ІТАЛІЙЦІ. Зізнання підводника-диверсанта

Лінкор Чорноморського флоту "Новоросійськ", який за загадкових обставин вибухнув у 1955 році в порту Севастополя, спричинивши смерть 614 людей, був підірваний бойовими плавцями з Десятої флотилії ВМФ фашистської Італії.

До Дня Незалежності в Севастополі відкриють музей какао і шоколаду

В Севастополі до дня Незалежності України в музеї індіанської культури, розташованому в еко-парку "Лукомор'я", відкриється зал з експозицією, присвяченою какао і шоколаду.

Сьогодні у Харкові презентують книгу про визволення міста в 1943-му

Сьогодні у Харкові відбудеться презентація нового видання - добірки унікальних документів "Харків. Звільнений назавжди. Серпень 1943-го: Документи і матеріали".

У Запорізькій області з'явиться музей Конюхова

У селі Чкалове Приазовського району Запорізької області, де виріс мандрівник Федір Конюхов, з'явиться присвячений йому будинок-музей. Проект зі створення музею в домі Конюхова став одним з кращих на Всеукраїнському конкурсі проектів з розвитку місцевого самоврядування.