20 грудня 2010
Тексти

"Ладанка" на нещастя. Медальйони, які не прикрашають солдатів

Спочатку їх просто не було. Відтак через нестачу стандартних пластмасових медальйонів у частинах Червоної армії використовувалися і дерев'яні, і металеві контейнери. Одні в медальйоні зберігали голки, інші - сірники, треті, через брак паперу, вилучали вкладиш... на самокрутку.

Voroshilovgrad, він же Луганськ. Наш, український. ФОТО

Запрошуємо вас на прогулянку Луганськом початку 1980-их - сторінками глянцевого подарункового фотоальбому "Ворошиловград/ Voroshilovgrad".
Коротко

Анонс: презентація книги Георгія Касьянова "Danse macabre: голод 1932-1933 років у політиці, масовій свідомості та історіографії (1980-ті - початок 2000-х)"

Завтра, 21 грудня, в Центрі польських та європейських студій НаУКМА відбудеться презентація книги проф. Касьянова "Danse macabre: голод 1932-1933 років у політиці, масовій свідомості та історіографії (1980-ті - початок 2000-х)" (Інститут історії України НАН України. - К.: Наш час, 2010. - 271 с.).

Бандера став почесним громадянином Луцька

Провідник ОУН Степан Бандера став Почесним громадянином Луцька.

Львівські ветерани вимагають вилучити книгу Марії Матіос за порівняння обеліска з фалосом

Ветерани Великої Вітчизняної війни вимагають вилучити з продажу книгу Марії Матіос "Вирвані сторінки з автобіографії". Підстава - порівняння письменницею пам'ятника перемоги у столиці із фалосом.