21 грудня 2010
Тексти

"Евреи и русская революция". Депутатам Чечетову та Царькову читати обов'язково!

"Идиотизм - болезнь, которую нельзя излечить внушением. Для больного этой неизлечимой болезнью ясно: так как среди евреев оказалось семь с половиной большевиков, значит - во всём виноват еврейский народ".

Національність Сталіна. Хто ж за походженням "вождь усіх народів"?

Таємниця походження Йосипа Сталіна досі чекає свого дослідника архівів. Наразі ж, як це завжди буває з відомими людьми, висуваються найрізноманітніші версії - від південноосетинської до... мандрівника Пржевальського, білоруського шляхтича. (рос.)

Війни за віру і війни за волю: як сплелися долі короля, гетьмана й отамана

Лицарська історія тих часів, коли Правобережна Україна недовго була турецькою: Петро Дорошенко мріяв об'єднати два береги України, Ян Собеський прагнув врятувати Річ Посполиту, а Іван Сірко хотів і далі битися з невірними.
Колонки

Василь Білас: Омелян Ковч - священик концтабору Майданек

"Я розумію, що стараєтеся про моє визволення. Але я прошу вас не робити нічого в цій справі. ...Окрім неба, це єдине місце, де я хотів би перебувати. Тут ми всі рівні - поляки, євреї, українці, росіяни, латиші, естонці... Моліться за тих, хто створив цей концтабір та цю систему. Нехай Господь помилує їх."
Коротко

У Львові - круглий стіл до 440-річчя Петра Сагайдачного

В Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного проходить круглий стіл з нагоди 440-річчя з дня народження гетьмана Петра Сагайдачного.

ЗАЯВА ПУТІНА НЕ ЗАСЛУГОВУЄ НА РЕАКЦІЮ - МЗС

"Ми не дискутуємо з Путіним, оскільки у нас немає підстав вважати, що те, що ним було сказано в даному конкретному контексті, є елементом державної політики".

На батьківщині Сталіна неофіційно святкують його день народження. Сьогодні також народився Саакашвілі

Кілька місяців тому в місті Горі за розпорядженням нинішньої грузинської влади демонтували останній пам'ятник Сталіну на пострадянському просторі.

Росію закликають відкликати свого консула зі Львова - за те, що не знає історії

За його заяву про те, що "українську мову завезли в Західну Україну більшовики", а до того "люди говорили по-руськи, тому що вони були русини. Проект "Україна" створили австріяки для вас, щоби відірвати вас від Росії, від Русі. Розділили нас".

У Балоги вже майже готові возити туристів у Чорнобильську зону

Міністерство надзвичайних ситуацій України закінчує підготовку до регулярного прийому туристів у Чорнобильській зоні відчуження.

Завершується реставрація Пізанської вежі - вона припинила падати і побілішала

Реставрація Пізанської вежі, яка тривала з 1990 року, майже завершена. Загалом проведені роботи коштували $9,3 млн.