20 грудня 2012
Тексти

Львівський погром 1941-го: Німці, українські націоналісти і карнавальна юрба

Один українець особливо врізався у пам'ять Левіна. Елегантно одягнений у гарну вишиванку, він бив євреїв залізною палицею. Із кожним ударом у повітря злітали шматки шкіри, інколи - вухо чи око. На очах у Левіна німці розстріляли його батька, рабина.

200 років тому вийшли друком "Казки" братів Ґрімм. Як це було

Жодну з опублікованих німецькою мовою книг не перекладали так часто іншими мовами світу (загалом 160 мов!). Коли в Німеччину приїхала перша торгівельна делегація з Японії, японські дипломати й банкіри зажадали включити у програму візиту зустріч із братами.
Коротко

Пушкінський музей і Большой театр хочуть власний вхід у метро

Департамент культури Москви просить побудувати додаткові переходи в метро від театрів, музеїв та бібліотек.

У Харкові покалічили будинок Хвильового. ФОТО

На замовлення мерії з будинку по вулиці Римарській, 19, зрізали скульптури. Робочі стверджують, що роботи погоджені і всі дозволи отримані. Правда, показати документи відмовилися.

В Афганістан повернули 215 монет Кушанської ери

З Лондона в Національний музей Афганістану прибули сотні монет Кушанської ери.

Музей гобітів відкриється в Швейцарії

Житель швейцарського села Енінс має намір відкрити музей, присвячений персонажам книг Джона Толкіна, привертаючи тим самим до країни велике співтовариство толкіністів.

КИЇВРАДА ВІДМОВИЛАСЯ РЯТУВАТИ ГОСТИНИЙ ДВІР

Київрада відмовилась включити до порядку денного засідання 20 грудня проект рішення про скасування рішення про передачу ПАТ "Укрреставрація" земельної ділянки на Контрактовій площі для реконструкції будівлі Гостинного двору у торговельний центр.