19 грудня 2012
Тексти

"Гобіт" - перший переклад Толкіна в Україні

Пропонуємо поглянути на сторінки українського видання "Гобіта". Книга вийшла у видавництві "Веселка" в 1985 році тиражем 115 тисяч. Коштувала 70 копійок. Головний герой Більбо Злоткінс був змальований із радянського кіноактора Євгена Леонова.

"Мої обрії". Два роки без Михайлини Хомівни Коцюбинської

Її шістдесятницьке коло – "то були люди добірні, екзистенційно вироблені, інтелектуально багаті й морально чіткі. Василь Стус, Іван Світличний, Алла Горська, Євген Сверстюк...".
Колонки

Олександр Зінченко: Десятинна церква. Тест на зрілість Юрія Мірошниченка

Оскільки текст Мірошниченка є спробою вступити у публічну дискусію щодо відбудови "Десятинки" після публікації мого тексту "ХрамоЧос", але не відповідає на жодне із поставлених там питань – цілком логічно ці питання повторити ще раз.
Коротко

Музей жінок ОАЕ відкритий для відвідувачів в Дубаї

Музей, цілком присвячений ролі жінок в історії ОАЕ і їх дійсності, відкрився в Дубаї.

"Свобода" обіцяє встановити Мазепу у Полтаві

Весною наступного року фракція партії "Свобода" у парламенті допоможе встановити у Полтаві пам’ятник гетьману Івану Мазепі, виготовлений кілька років тому з ініціативи депутата-нашоукраїнця Кульчинського.

Перша в Україні 3D відеогалерея-музей відкрилася в Кривому Розі

В Кривому Розі відбулося відкриття першої в Україні 3D-відеогалереї історико-краєзнавчого музею. Завдяки виданим усім відвідувачам окулярам, ​​похід в музей може перетворитися в захоплюючу подорож, що буде особливо цікаво дітям.

На Хортиці планують створити перший в Україні музей судноплавства

Археологи національного заповідника за два десятки років назбирали у Дніпрі стільки ексклюзивних експонатів, що вони просто не вміщуються в ангар для двох великих літаків.

Фараона Рамзеса ІІІ вбили, перерізавши горлянку

Змовники вбили фараона Давнього Єгипту Рамзеса III, перерізавши йому горло, заявили дослідники мумії фараона, навівши на підтвердження своєї версії результати нової експертизи.