21 березня 2011
Тексти

Агонія СРСР: талони на їжу, горілку та СМС

"Історична Правда" нагадує, як виглядала карткова система розподілу продуктових і побутових товарів в останні роки Радянського Союзу

УГВР: підпільний уряд і парламент, який керував УПА

Усталене на перший погляд словосполучення ОУН-УПА є новочасним штампом. Де-юре повстанською армією керувала Українська Головна Визвольна Рада - вищий орган підпільної держави, куди бандерівці входили тільки як одна з партій. Президентом УГВР обрали есера з Полтавщини.
Колонки

Юрій Шеляженко: "Парнас дибом": комуніст Грач і вірш про Третій рейх

Газета кримських комуністів передрукувала відомий вірш сучасного російського письменника-фантаста Юрія Нестеренка про Третій рейх, перейменувавши його в... "Хочу в СССР!" Без двох останніх рядків ("И алели над нами флаги // С черной свастикой в белом круге") твір здається справжнім панегіриком Радянському Союзу.
Коротко

Янукович привітав українців Польщі, яким через 60 років повернули Народний дім

Президент України Віктор Янукович позитивно оцінює завершення процесу передачі українській громаді у Польщі Народного Дому в місті Перемишль.

На Аскольдовій могилі розвішали на деревах 122 ікони (ФОТО)

19 березня на деревах Меморіалу героям Крут у парку "Аскольдова могила" учасники Громадського об'єднання "Українська альтернатива" розмістили 122 ікони.

"ПЕРШИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ" ХОЧЕ ОЦИФРУВАТИ СВІЙ АРХІВ

Перший Національний готується до створення цифрового архіву. Унікальні архівні кіно- та відеоматеріали Першого Національного почнуть переносити на цифрові носії вже у цьому році.

Услід за Одесою і Житомиром червоний прапор підняв Севастополь

5 березня 2011 на сесії Севастопольської міської ради депутати одноголосно проголосували за рішення "Про використання копії Прапора Перемоги..."