21 березня 2012
Коротко

У Львові розмальовують стіни радянськими квитками на трамвай (ФОТО)

Невідомі розмальовують стіни Львова графіті з зображенням радянського квитка на проїзд у трамваї.

Історичні реконструктори оголосили війну міліції: "Садіть нас усіх"

Київські правоохоронці погрожують кримінальною справою реконструктору, в якого вилучили репліку середньовічного кинджалу. Під петицією на захист колеги вже підписалося майже 5 тисяч любителів історичного фехтування і реконструкції.

Пошуковці передали найбільшу в СНД колекцію артефактів музею

Понад 1,5 тисячі експонатів часів Другої світової війни передали Дніпропетровському історичному музею пошуковці історико-пошукової організації "Пошук-Дніпро", що входить до Всеукраїнського громадського об’єднання "Союз "Народна пам’ять".

Росіян, які перемогли на ралі, вшанували гімном СРСР. ВІДЕО

На нагородженні переможців першого етапу Кубку Світу з ралі-рейдів замість гімну Росії увімкнули гімн Радянського Союзу. Ним ушанували переможців - трьох українців, росіянина й фіна.

На Дарниці з'явиться вулиця Миколи Хвильового

Комісія з питань найменувань та пам’ятних знаків КМДА прийняла рішення про найменування нових вулиць у Дарницькому районі на честь українських письменників ХХ сторіччя: Бориса Антоненка-Давидовича, Миколи Вінграновського та Миколи Хвильового.

Оголошено конкурс робіт, присвячених Ісмаїлу Гаспринському

Правління Благодійної організації "Фонд розвитку Криму", в рамках проекту "Спадщина Криму", ухвалило рішення провести конкурс на найкращі роботи, присвячені спадщині Ісмаїла Гаспринського.

Мєдвєдєв ліквідував комісію з "фальсифікації історії"

Комісія з протидії спробам фальсифікації історії на шкоду інтересам Росії при президенті РФ припинила своє існування. Історики вважають це закономірним, адже замість науки структура займалася чиновницькими відписками і створювала враження цензури.

ПОМЕРЛА ВДОВА ЧОРНОВОЛА АТЕНА ПАШКО

20 березня відійшла у вічність відома поетеса, громадська діячка, учасниця українського правозахисного руху Атена Василівна Пашко. Це сталося з чотири дні до річниці смерті її чоловіка В'ячеслава Чорновола.