22 січня 2020
Коротко

Заява Українського інституту національної пам'яті щодо збереження військових поховань у Польщі

20 січня з'явилася інформація про те, що на горі Монастир біля Верхрати знищено таблицю з могили воїнів Української повстанської армії (УПА). Посольство України в Польщі поінформувало МЗС РП про цей факт.

Головний рабин України закликає Яд Вашем присвоїти А. Шептицькому почесне звання "Праведника народів світу"

Головний рабин України Моше Реувен Азман надіслав листа до Яд Вашем, Меморіального комплексу історії Голокосту, з проханням напередодні Міжнародного Дня пам'яті жертв Голокосту і 75-річчя визволення табору смерті Аушвіц допомогти у відновленні історичної справедливості по відношенню до Митрополита Андрея Шептицького та присвоїти йому почесне звання «Праведника народів світу».

Поліція затримала чоловіка, який у Кривому Розі осквернив пам'ятник жертвам Голокосту

Поліція затримала місцевого жителя, який за допомогою балончика з фарбою пошкодив напис на пам’ятнику жертвам Голокосту в Кривому Розі.

АНОНС: У пошуках спільного майбутнього. Люблінський сейм 1569 року

Видавництво «Темпора» і Книгарня "Є" запрошують на історичний лекторій з Віталієм Михайловським про Люблінський сейм 1569 року очима коронної Русі.

МЗС Польщі: вандалізм на могилі УПА – спроба розсварити з Україною

МЗС Польщі вважає вандалізм на могилі воїнів УПА у Підкарпатському воєводстві спробою підірвати добросусідські відносини Польщі з Україною та обіцяє розслідування цього питання компетентними органами.