21 січня 2020
Коротко

Українці Британії закликали прибрати тризуб з антитерористичного посібника

Союз українців у Великій Британії (СУБ) закликав прибрати український тризуб з посібника з протидії екстремізму для британських медпрацівників та вчителів.

Виставка «Українське військо: 1917-1921» відкриється в усіх областях України

Виставка «Українське військо: 1917–1921» розповідає про початки Українського війська та його організацію, легендарних командирів, роди військ, однострої та відзнаки, зброю, найвизначніші військові формації та бойові операції 1917-1921 років, вшанування пам’яті і відновлення мілітарних традицій нині.

“Вони вистояли! Не витримав бетон!”: Укрпошта вшанувала подвиг "кіборгів" новою маркою. ФОТО

"Укрпошта" вводить в обіг поштову марку "Вони вистояли! Не витримав бетон!" на вшанування подвигу "кіборгів" – захисників Донецького аеропорту, що боронили об'єкт 242 дні – з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року.

АНОНС: Публічна дискусія «Чи ми – розділена нація?»

Український інститут національної пам’яті відновлює серію публічних дискусій «(Не)засвоєні уроки історії». Разом з істориками та лідерами суспільної думки пробуватимуть розібратися в питаннях національної самоідентифікації, проаналізувати суспільні настрої та шукатимуть шляхи подолання історичних комплексів.

МЗС Польщі нагадало Росії про реквізовані СРСР цінності

Міністерство закордонних справ Польщі опублікувало перелік мистецьких цінностей, які називає втраченими в результаті діяльності Радянського союзу.

В уряді Британії шкодують через розміщення тризуба в посібнику поруч із терористичними символами

В уряді Великої Британії шкодують через те, що в антитерористичному посібнику поліції був розміщений тризуб України поруч із терористичними символами.

Посольство України повідомило МЗС Польщі про зникнення меморіальної таблиці з могили УПА

Посольство України в Польщі поінформувало МЗС РП про факт зникнення меморіальної таблиці з могили УПА на горі Монастир.