22 лютого 2011
Тексти

Танки в снігу. Реконструкція зимових боїв під Києвом

"Історична Правда" побувала на реконструкції зимових боїв 1943-44 років, які відбувалися на захід від Києва після звільнення столиці. Фоторепортаж про битву в завірюсі, про літаки, танки і людей, які перевтілюються в бійців вермахту, червоноармійців і навіть румунів.

Український визвольний рух. Збірник 14

З видання читач дізнається про те, як Євген Коновалець зміг об'єднати різні націоналістичні течії, чому бойовики Організації українських націоналістів проводили атентати та як до цього ставився митрополит Андрей Шептицький, якою була роль греко-католиків у визвольній боротьбі і чи мали націоналісти культ лідера.

Сильвестр Ольшевський - родич Петлюри, який став святим РПЦ

Дядько Симона Петлюри теж починав із Полтавської семінарії, а потім став архієпископом Сибіру і підтримав білогвардійський рух Колчака, за що був убитий більшовиками. Зараз мученик Сильвестр зарахований до лику святих Російської православної церкви.
Коротко

В Одесі Пушкіна розмалювали свастиками

Невідомі розмалювали пам'ятник Олександру Пушкіну поблизу літературного меморіалу-музею поета в Одесі.

У Харкові відновили меморіальну дошку Йосипу Сліпому (ФОТО)

У Харкові на вцілілій адміністративній будівлі колишньої в'язниці урочисто відкрито меморіальну дошку патріарху Української греко-католицької церкви Йосипу Сліпому.

Соціал-націоналісти пошкодили Леніна у Борисполі (ФОТО)

У вівторок, 22 лютого, члени організації "Патріот України" розпочали процес демонтажу пам'ятника Леніну в місті Бориспіль, що стояв у центрі міста.

Леонід Брежнєв очолив молодіжну раду меткомбінату ім. Дзержинського

Iнженер-технолог технічного управління Леонід Брежнєв на зборах молодіжної ради Дніпровського металургійного комбінату ім. Дзержинського обраний керівником молодіжної організації підприємства.