22 березня 2013
Тексти

Смолоскипи свободи. Самоспалення як форма протесту

Кінець 1968–го у СРСР: зі збройним опором українців покінчено, шістдесятників арештовано, спротив чехів демонстративно придушено радянськими танками. Борці за права людини та незалежність у відчаї шукали інших шляхів промовити до сотень тисяч заляканих співвітчизників...
Колонки

Богдан Червак: Волинський рецидив

Сьогодні уряди України і Польщі не мають ані юридичного, ані морального права розглядати питання взаємної відповідальності щодо подій на Волині 1943 року, оскільки на той час Україна не мала своєї державності, а лише виборювала незалежність.
Коротко

У Києві святкуватимуть білоруський День Волі

В Можайському районі Підмосков'я відкрився музей лісу

До святкування Дня лісу приурочили відкриття напередодні однойменного музею в селищі Уваровка Можайського району, Підмосков'я.

Музей старовинних потягів з'явиться на празькому вокзалі

У Празі на вокзалі імені Масарика (Masarykovo nádrazí) відкриється залізничний музей. Він розташується на місці колишніх локомотивних депо.

Куликове поле побільшає на 600 га

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв розпорядився передати більше 600 гектарів землі в Кимовському і Куркінському районі Тульської області під музей-заповідник "Куликове поле".

Меджліс таки проведе офіційні заходи з находи Дня депортації

Масові жалобні заходи, приурочені до 69-річчя від дня депортації кримських татар радянською владою, буде проводити Меджліс кримськотатарського народу.