23 квітня 2013
Тексти

Нацисти прилетіли з Марсу, а німці - з Венери? Про ревізію історії

Насправді німці нібито були добрими і не свідомими злочинів. Поганими ж були власне нацисти, які чи то впали з Місяця, чи, може, їх надіслав якийсь злий чаклун. У будь-якому разі, за масові вбивства відповідальність несуть саме нацисти, але аж ніяк не німці.
Коротко

У Львові до Дня Перемоги охоронятимуть усі пам'ятники

Правоохоронці Львівщини з 7 травня візьмуть під охорону військові пам'ятники області.

В Італії хочуть зробити музей з бункера Муссоліні

У ході реставраційних робіт італійського палаццо Венеція (Рим) був виявлений комплекс з дев'яти підземних тунелів. За повідомленням, тунелі були побудовані для фашистського диктатора Беніто Муссоліні, у якого в будівлі була штаб-квартира.

МЗС ЗАКЛИКАЄ ПОЛЬЩУ НЕ ПОЛІТИЗУВАТИ ІСТОРІЮ УПА

Можливе визнання сеймом Польщі ОУН-УПА злочинною організацією суперечить рівню взаємовідносин між країнами.

АНОНС: ІстПравда-TV - про геноцид вірмен та герб Януковича

У вівторок, 23 квітня, о 22:00 – програма "Історична правда з Вахтангом Кіпіані" присвятить увагу річниці геноциду вірмен в Османській імперії 1915 року, який забрав життя більше мільйона людей, і стану справ з українською геральдикою.

В Афінах відкриють цифровий музей Платона

Музей на мультимедійної основі, присвячений одному з найбільших філософів стародавності, Платону, відкриється в Афінах в осяжному майбутньому.

У Ризі створюють Музей речей, які змінили долю

У 2014 році, коли Рига стане культурною столицею Європи, двері відчинить Музей доленосних речей. Організатори закликають рижан взяти участь у його створенні.

Флеш-моб - дивовижна реклама музею в Амстердамі. ВІДЕО

З нагоди відкриття відреставрованого Державного музею Нідерландів у його стінах провели акцію, присвячену головному артефакту Rijksmuseum - картині Рембрандта "Нічна варта".