24 квітня 2013
Коротко

В інтернет виклали архів останнього командира УПА. ФОТО

Електронний архів українського визвольного руху поповнився колекцією документів про останнього головного командира УПА Василя Кука. Колекція містить фото з різних періодів життя командира, особисті документи, агітаційні матеріали тощо.

Волинські католики кажуть, що за трагедію 1943-го треба простити

Звернення Волинської ради церков стосовно так званої Волинської трагедії підтримав і ординарій Луцької дієцезії Римо-католицької церкви Станіслав Широкорадюк.

Два храми УПЦ МП Черкащини перейшли на українську мову

У двох храмах УПЦ (Московського патріархату) на території Монастирищенського району Черкаської області мову богослужінь змінено з церковнослов'янської на українську.

Найзнаменитіший музей Франції став майданчиком для битви гросмейстерів

У Луврі проходить міжнародний турнір пам'яті великого шахіста Олександра Альохіна - першого російського чемпіона світу. Наступний етап змагань відбудеться у Санкт-Петербурзі, де в 1914 році почалася його блискуча неперевершена кар'єра. Титул чемпіона ніхто так і не зміг у Альохіна відвоювати. Сьогодні в турнірі на його честь беруть участь нові шахові королі.

На Черкащині презентували Книгу пам'яті Шталагу 349 "Уманська Яма"

В Уманському краєзнавчому музеї відбулася презентація "Книги пам’яті шталагу 349" (більше відомого як "Уманська Яма").

РАДИКАЛЬНІ ЗАЯВИ ПРО ВОЛИНЬ ШКОДЯТЬ ПРИМИРЕННЮ - ЄВРОДЕПУТАТ

Після років політичних фальшувань та уникання незручних тем важливо, щоб дебати про Волинську трагедію мали суспільний характер і не були замішані до поточної політики.

Музей лісу створюють на Буковині

У селі Ломачинці Чернівецької області на базі Сокирянського лісового господарства створюється музей лісу. Про це повідомив провідний інженер Сокирянського лісгоспу Володимир Дзік.

У Харкові проведуть фестиваль Хвильового

Літературно-мистецький фестиваль, присвячений творчості Миколи Хвильового, відбудеться у Харкові 12-13 травня.

Музей історії Києва поповнився новими роботами

Фондова колекція Музею історії міста Києва поповнилася новими творами сучасних майстрів. Серед них 4 картини художника Юрія Єрмоленко, написані ним портрети видатних киян - Бориса Патона, Миколи Амосова, Олександр Архипенко та Ігоря Сікорського.