23 листопада 2012
Тексти

Американська газета "Свобода" про час Великого Голоду

На початку 1930-х "Свобода" не могла мати кореспондентів на Радянській Україні. Тому визбирувала будь-яку інформацію про Україну та Кубань з повідомлень польської, чеської, німецької, італійської преси.

Патріарх УГКЦ: "Пам'ять про Голодомор не має на меті з кимось поквитатися"

"Для того, щоб чітко відповісти на запитання, проти кого був направлений Голодомор - класу чи нації - потрібні дослідження. Але на основі нинішніх даних, це справді була найдешевша зброя масового знищення. Скерована насамперед проти українців".

1933: Жорна голоду - фільм про Голодомор

"...Як Вітя помирав, я гарно пам’ятаю. Мама варила картоплю в чугунку, вже весна була. Така маленька картопля, тільки зав’язалась, мов голубине яйце. І вона вже майже закипіла, пінкою вже взялась. Вітя лежав і весь час казав: "Мамо, їсти хочу, мамо їсти хочу…"
Коротко

У Києві презентують книгу Патриляка про УПА

26 листопада в Києві відбудеться презентація книги історика Івана Патриляка "Перемога або смерть", присвяченої Українській Повстанській армії.

У столиці може з’явитися "Музей історичного центру міста Києва"

Музей планують розмістити в приміщенні на вул. Б. Хмельницького, 66/2. Відповідний проект рішення внесений до порядку денного пленарного засідання сесії Київради 29 листопада 2012 року.

В музеї Sixth Floor в Далласі з'явилось відео вбивства Кеннеді

Єдиний кольоровий відеозапис, на якому відображений епізод розслідування вбивства 35-го президента США Джона Кеннеді, було знайдено в кухонній шафі техаської подружньої пари.

У Санкт-Петербурзі створюють перший музей стріт-арту

У Санкт-Петербурзі почалося створення першого в місті музею стріт-арту (вуличного мистецтва).

ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ. РОЗКЛАД ЗАХОДІВ

Громадськість запрошують запалити свічки пам'яті в суботу о 16:00. У Києві та інших містах України. А також і в багатьох країнах світу. Дивіться розклад заходів в регіонах і читайте матеріали про Голодомор, які виходили на "Історичній Правді".

В російському селі відкриють музей шкідливих звичок

У селі Великому Ярославської області готується до відкриття Музей шкідливих звичок. Його організатори просять населення приносити експонати.