24 листопада 2012
Тексти

Екскурсія Меморіалом пам'яті жертв Голодомору. ФОТО

- Для Сталіна щоб було краще, а для українців як? - допомагає вчителька, при слові "Сталін" показуючи пальцями щось схоже на ріжки.
- Хотів, щоб колгоспи були, і щоб Україна увійшла в Совєцький Союз, – каже Максим із сьомого класу.

Доброчинці. Ці люди допомогли іншим вижити в роки Голодомору

Цей список вочевидь неповний. Різні прізвища і різні регіони. Вонберг, Гайдамака, Єфремов, Заплюсвічка, Іванова, Колесниченко, Морозовський, Піддубний, Цимбаліста, Шардт... Від Хмельниччини до Луганщини, від Одещини до Сумщини. Всюди вони чинили добро.
Коротко

У Польщі сплюндровано могилу воїнів УПА. ФОТО

Меморіал воїнам УПА в селі Грушовичі неподалік Перемишля було сплюндровано невідомими.

Голодомором хотіли знищити національну ідентичність - прем'єр Канади

Прем'єр-міністр Канади Стівен Гарпер у зверненні з нагоди 79-их роковин Голодомору закликав всіх канадців вшанувати пам'ять мільйонів битих варварським комуністичним режимом Сталіна.

Режисер фільму "Soviet Story" написав дисертацію про Голодомор

Едвінс Шноре, автор та режисер відомого у світі документального фільму про злочини комуністичного режиму "Радянська історія" ("The Soviet Story"), написав дисертацію про Голодомор.

УПЦ МП вшановує християн, постраждалих від сталінізму

В Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику відкрилася виставка “1937 рік: Голгофа Церкви. До 75-річчя подвигу християн, що постраждали під час “Великого терору”.

СЛОВАЧЧИНА НЕ СТАЛА ПРИБИРАТИ З ГРОШЕЙ РЕЛІГІЙНІ СИМВОЛИ. Фото

Словаччина, виконуючи прохання деяких країн ЄС, прибрала німби і хрести з монети у 2 євро, випущеної на честь 1150-ої річниці прибуття святих Кирила і Мефодія у Моравію. Але після скандалу всередині країни словацький Нацбанк повернув релігійні символи.