23 листопада 2018
Коротко

Архівісти продемонстрували знайдені оригінальні зразки хліба часів Голодомору. ФОТО

Унікальну знахідку – шматочки хліба зразка 1932 року та розсекречені документи кримінальної справи архівісти продемонстрували 19 листопада в Києві.

Хмельницького та Грушевського однаково добре сприймають на Сході й Заході

Набільш позитивно з-поміж історичних діячів українці оцінюють гетьмана Богдана Хмельницького та історика, голову Центральної Ради Української Народної Республіки Михайла Грушевського.

Стипендії на честь 5 Героїв Небесної сотні даватимуть 25 молодим ученим

Щороку до Дня Гідності та Свободи (21 листопада) п’ять найкращих молодих науковців отримуватимуть стипендії на честь Дмитра Максимова, Назарія Войтовича, Романа Гурика, Устима Голоднюка та Юрія Поправки, які загинули під час Революції гідності.

АНОНС: 140-річчя видатного поета Олександра Олеся відзначать виставкою в Києві

23 листопада Музей книги і друкарства України запрошує на відкриття виставки "Я ще вернуся! Гарячим вітром…", присвяченої 140-річчю з дня народження одного з найпопулярніших поетів початку ХХ століття Олександрові Олесю.

АНОНС: Виставу за мотивами книги Епплбом "Червоний голод" покажуть у варшавському театрі

У Польському театрі у Варшаві 23 листопада покажуть виставу "Було так приємно, було тихо… знову лихо. Червоний голод". Вона присвячена Голодомору 1930-х років в Україні.

Повідомлення іноземних дипломатів про Голодомор — відтепер онлайн

26 листів, донесень та повідомлень від дипломатичних установ стосовно Голодомору сьогодні оприлюднили Центр досліджень визвольного руху та Архів СБУ.

"Свічка. Починаємо!". Як Збройні сили України вшанують пам’ять жертв Голодомору.ВІДЕО

24 листопада о 16.00 в окопах і штабах, на кораблях і винищувачах українські військові долучаються до загальнонаціональної акції "Запали свічку пам'яті".