24 квітня 2012
Колонки

Джордж Орвелл: Адольф Гітлер сказав: "Я пропоную вам боротьбу, небезпеку і смерть"

Люди бажають не тільки комфорту, безпеки, скорочення робочого дня, гігієни, протизаплідних засобів і здорового глузду; вони також прагнуть боротьби та самопожертви, не кажучи вже про барабани, прапори й урочисті паради.
Коротко

В Єревані вшанували жертв масових убивств 1915-18 рр. у Туреччині

У Вірменії вшанували пам'ять жертв масових убивств 1915-го року в Оттоманській порті. Тисячі людей пройшли жалобною процесією вулицями Єревана. Україна досі не визнала трагедію, яку вірмени вважають геноцидом.

Google присвятив стартову сторінку винахіднику "блискавки". ВІДЕО

На честь дня народження Гідеона Сундбека, який винайшов застібку "блискавку", компанія Google на своїй стартовій сторінці зобразила інтерактивний "зіпер".

АНДРІЇВСЬКИЙ ЗРУЙНУВАЛИ ЗАКОННО - УРЯДОВА КОМІСІЯ

Урядова комісія з питань законності зносу будівель не знайшла порушень законодавства у діях компанії "ЕСТА Холдинг", що входить до групи СКМ, власником якої є Ринат Ахметов.

Цеглу з Андріївського продають по 1500 грн за штуку

Столичні спритники вирішили заробити на Андріївському узвозі. У мережі з'явилися оголошення про продаж цегли з цієї вулиці.

Радянські солдати ґвалтували навіть громадянок СРСР - британські вчені

Британський військовий історик Ентоні Бівор стверджує, що "оргія зґвалтувань у Червоній Армії в дні агонії нацистської Німеччини" мала куди більш широкі масштаби, ніж вважалося раніше.

У Дніпропетровську розкажуть про доступ до радянських архівів

У Дніпропетровську презентують довідник "Право на правду. Практичний порадник з доступу до архівів".

На батьківщині прадіда Леніна обмалювали пам'ятник вождю. ФОТО

У Старокостянтинові Хмельницької області невідомі обмалювали пам'ятник одному з лідерів більшовицької партії Російської імперії і засновнику СРСР Володимиру Ульянову (Леніну), розташований на центральній площі міста.