23 квітня 2012
Тексти

Люди, церква, держава: тайни бабусиного світу

Запропонована авторкою модель “церкви у церкві”, де колишні греко-католики зберегли власну ідентичність у рамцях українського православного екзархату, допомагає нам збагнути не тільки дивний, на позір, вибір авторчиної бабусі, з розповіді про яку починається ця книжка...
Колонки

Вахтанг Кіпіані: Чи писали Драч, Павличко та Яворівський донос у КГБ на Стуса та Чорновола?

Думаю, багато хто звертав увагу на популярну в інтернеті копію листа голові КГБ СРСР Андропову, копія - першому секретарю правління Спілки письменників СРСР Маркову, підписану іменами трьох відомих літераторів і політиків.
Коротко

Мультсеріалу "Сімпсони" - 25 років

Днями виповнилося 25 років з моменту виходу в ефір першого епізоду мультсеріалу "Сімпсони", який за цей час став свого роду енциклопедією життя пересічної американської родини.

Випадково знайшли погребальний папірус чиновника Стародавнього Єгипту

У музеї Квінсленда в Австралії виявлені фрагменти ритуального похоронного папірусу одного з найвідоміших староєгипетських архітекторів - Аменхотепа, сина Хапу.

АНОНС: У Луцьку презентують книги про Другу польсько-українську війну

У Луцьку відбудеться презентація книги Володимира В’ятровича "Друга польсько-українська війна. 1942-1947" та двотомного зібрання архівних документів "Польсько-українські стосунки в 1942-1947 роках у документах ОУН та УПА".

Комуністи відкрили пам'ятник Леніну на Донбасі

Донецький обком Комуністичної партії в понеділок відкрив пам'ятник Леніну в Красноармійську Донецької області.

АРХІВ КИЄВА ВИВІСИВ ОНЛАЙН ДОКУМЕНТИ ЗА 400 РОКІВ (фото)

"Історія міста Києва в архівному документі" - під такою назвою сьогодні відкрилася виставка з унікальними матеріалами ХVІІ-ХХІ ст. про ключові події в політичному, господарському і культурному житті Києва.

У Львові презентували альманах про українців у поході Наполеона 1812 року

Львівський мілітарний альманах "Цитаделя" презентуватиме у Львові спеціальний випуск альманаху, присвячений діям допоміжного корпусу князя Карла Філіпа Шварценберґа під час Російського походу 1812 року.

У Києві відкрили пам’ятник борцю за Україну на Далекому Сході. ФОТО

19 квітня на столичному Лук’янівському цвинтарі вшанували українського державного діяча Зеленого Клину Юрія Глушка.

Російський Держнаркоконтроль заборонив Хакслі та Ірвіна Велша

З книжкових магазинів Росії зникли антиутопія Олдоса Хакслі "О дивний новий світ", а також ще близько 20 романів, серед яких твори Ірвіна Велша, Вільяма Берроуза і Хантера Томпсона.