24 липня 2013
Тексти

Битва під Оршею. Князь Острозький проти князя Московського

Є в українській історії кілька переможних битв, на згадку про які негайно лунають гнівні крики про "брехню, підлі інсинуації" та навіть "роздмухування міжнаціональної ворожнечі". Одна з них – битва під Оршею, яка відбулася майже 500 років тому.
Коротко

В США відкрили пам'ятник Шухевичу, Бандері і Петлюрі. ФОТО

У США на території літнього табору Спілки української молоді (СУМ) "Бескид", що на території штату Вісконсин), відновлено пам’ятник на честь проголошення Акту відновлення Української Держави 30 червня 1941 року.

Макет білоруського космічного апарату презентували в музеї

Музей сучасної білоруської державності презентував макет білоруського космічного апарату, який був запущений на орбіту рік тому.

Президентський палац у Тбілісі можуть перетворити на музей

Президентський палац у грузинській столиці, можливо, буде перероблений в музей чи готель, припускає міністр регіонального розвитку та інфраструктури Давид Нарманія, який курує будівництво нової резиденції нового президента в колишньому палаці Орбеліані.

Музей-квартира "радянської людини" з'явиться в Новокузнецьку

Музей-квартира "радянської людини" і проводове "радянське радіо" з'являться в районі-пам'ятнику періоду соціалістичної індустріалізації "Соцмісто" в Новокузнецьку Кемеровської області в Росії.