24 серпня 2011
Тексти

1990: мітингові пристрасті в Києві. Так закінчувалася УРСР. ВІДЕО

Люди, яких ви бачите у кадрі, живуть в останній рік існування Української РСР. З того часу нібито нічого не змінилося, подивіться - та ж Верховна Рада, той же фанатичний запал у декого з мітингуючих, і така знайома зневіра у фразі "Та нічого вже не зміниться..."

Наша з тобою біографія. 100 найважливіших подій 1991-2011 рр.

Це все було. Це те, чим пишаємося, і те, що нація воліла б забути. Перемоги, які були, і поразки, які ще не спокутували. Олімпійське золото, політ у космос, кулаки Кличків, але й репресії проти опозиції, вбивство Гонгадзе, загибель Чорновола. Майдан і після Майдану. Словом, все, що і є історією України.
Колонки

Вахтанг Кіпіані: "Спасибо жителям Донбасса" за їхню владу в нашій столиці

Журналісти, як правило, мають добру фантазію. Але уява не здатна була передбачити отой стан гніву в душах тисяч киян, коли одного прекрасного дня, а саме сьогодні!, прокинулись вони в чужому місті. Приставлений Януковичем "мер" Попов поставив на собі крапку.
Коротко

"Україна стане великою державою лише за умови відновлення історичної правди"

Група громадських діячів, публіцистів, науковців напередодні 20-річчя незалежності України оприлюднила відкритий лист, який відкрито до підписання тими, хто розділяє викладені в ньому позиції.