23 серпня 2011
Тексти

Два кольори мої. Про історію українського прапора

23 серпня - День Прапора. З цієї нагоди варто згадати, що стяги навіть на державних установах часто суперечать Конституції, бо мають надто широку колірну гаму - від сіро-блакитної до темно-синьої та від лимонної до яскраво-жовтої. Не регламентується!

Горбачов: "Єльцин і Кравчук розвалили СРСР таємно, не за Конституцією"

"Шкодую, що пролилися кров. І що я недооцінив бажання номенклатури в національних республіках вирішувати питання власного життя самостійно, без того, щоб хтось влазив із Москви. Тепер у них такі можливості є..." (poc.)
Коротко

У Харкові відкрили меморіальну дошку Івану Франку

В Харкові відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки українському письменнику та громадському діячеві Іванові Франку (1856-1916).

15% українців вважають, що перемога ГКЧП покращила б їхнє життя

Кожен третiй росiянин i українець переконанi, що перемога Державного комiтету з надзвичайного стану (російською "ГКЧП") у серпнi 1991 року нiяк не змiнила б їхнього життя (32% i 30% вiдповiдно).

ЯНУКОВИЧ ДАВ ГЕРОЯ УКРАЇНИ СТУПЦІ І ЩЕ 6 ГРОМАДЯНАМ

Президент Віктор Янукович надав звання Героя народному артисту України Богдану Ступці та іншим громадянам України.

Bидано електронний атлас iсторiї України

У Києві сьогодні презентували електронний атлас iсторiї України.

На Волинi вiдкрили музей Липинського

У селi Затурцi Локачинського району Волинської областi в понедiлок вiдбулося урочисте вiдкриття меморiального музею-садиби В'ячеслава Липинського, в якому взяли участь представники мiсцевої влади, науковцi та полiтичнi дiячi.

Сьогодні - День державного прапора

23 серпня Україна відзначає День державного прапора.

Реставратори замалювали фалоси на фресці XIII сторіччя (ФОТО)

Італійських реставраторів, що працювали над відновленням середньовічної фрески в місті Масса-Маріттіма в Тоскані, обвинуватили в навмисному псуванні й цензуруванні твору.

"Наша Україна" хоче, щоб Янукович засудив комунізм

З нагоди Дня пам'яті жертв усіх тоталітарних режимів партія "Наша Україна" вимагає засудження комуністичного тоталітаризму.

На Житомирщині відзначили 70-річчя створення "Поліської Січі" (ФОТО)

21 серпня 2011 р., в м. Олевськ Житомирської області вшанували 70-ліття утворення Олевської Республіки, з якої бере початок Українська Повстанська армія.

У Києві відкрили пам'ятник Борису Грінченку

22 серпня у сквері поряд із адміністративним корпусом Київського університету імені Грінченка відкрили пам'ятник письменнику, історику та публіцисту Борису Грінченку.