24 вересня 2012
Тексти

1989: Сестричка Віка - переможець першої "Червоної Рути"

Це відео - запис з заключого концерту фестивалю. На той час творчість Віки була бомбою для неформальних народних мас: від одягу до політизованих текстів. Рок, панк і електроніка, музика і слова "Кузі" з "Братів Гадюкіних".

Таємниця №1 Радянського Союзу

Intermezzo на кістках

У Катинському лісі під Смоленськом лежать десятки тисяч росіян, білорусів, євреїв та українців, знищених НКВД. Їх там у десятки pазів більше, ніж поляків. Проте Катинь – місце лише ПОЛЬСЬКОЇ трагедії. Знаєте, чому?
Коротко

Музей мікрокарів піде з молотка. ФОТО

Музей мікрокарів Брюса Вайнера в Медісоні (Джорджія) - це найбільша колекція маленьких автомобілів у світі, і всі вони направляються на аукціон RM Auctions, який пройде 15-16 лютого 2013 року.

В Криму оголосили конкурс музеїв

У Криму за ініціативою Міністерства культури АРК за підсумками 2012-го року проведуть конкурс музеїв.

У КРИМУ ВІДКРИЮТЬ ПАМ'ЯТНИК МИКОЛІ ДРУГОМУ

У селищі Новий Світ (Судакська міськрада, Крим) 28 вересня відкриють пам'ятник князю Леву Голіцину і Миколі II.

В Росії відкрили музей рейдерства

Експозиція з історії рейдерства, яка відкрилася в селищі Уральський Нитвенського району Пермського краю, поклала початок новому музею.

З'явився онлайн-посібник на базі виставки "Голокост від куль"

В інтернеті презентовано "Біль пам'яті" - мультимедійний навчально-методичний посібник для вчителів загальноосвітніх закладів до виставки "Голокост від куль: масовий розстріл євреїв в Україні у 1941-1944 рр".

АНОНС: міжнародний форум про "героїв" у політиці та історіографії

Представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні разом з інтернет-порталом Historians.in.ua проводить міжнародний історичний форум "Герої" та "антигерої" у європейській політичній та історіографічній традиції".