25 січня 2013
Тексти

Віллі Вірзінґ – гестапівський ліквідатор ОУН

24 січня 1951 р. о 8:30 в залу суду західнонімецького міста Нюрнберг-Фюрт ввели кремезного чоловіка зростом під два метри. Йому інкримінували участь у 15 допитах із застосуванням тортур. Це був гауптштурмфюрер СС Віллі Вірзінґ, а його жертвами під час Другої світової були українські націоналісти.

Історія "понятій". Як Донбас став "індустріальним середньовіччям"

Цей досвід нелегальниx копанок був унікальний. На пострадянському пустирі зароджувалася нова держава, яка розвивалася паралельно з чинною. "Нова Америка", таке собі донецьке Гуляй-Поле, вільна шахтарська республіка...
Коротко

У "Тюрмі на Лонцького" - виставка про Голокост у Львові

У музеї "Тюрма на Лонцького" до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту 27 січня розгорнуть історично-документальну виставку "Шоа у Львові". Тим часом у Київ приїде німецька молодь, яка разом із українськими однолітками проведе форум "Українське суспільство і пам'ять про Голокост".

У Києві відкривається виставка про колекціонерку Варвару Ханенко

Музей Ханенків у Києві презентує виставку "Сенс її життя", присвячену життю і творчості колекціонерки і музеєтворця Варвари Ханенко.

У Дніпропетровську покажуть ракети для польоту на Марс

Як повідомлялося, у Дніпропетровську планується створити Парк космічних ракет. Тепер з'явилися деталі. Перші 10 експонатів під відкритим небом обіцяють показати дніпропетровцям і гостям міста вже наприкінці 2013 року.

У Табачника кажуть, що прибрали Бандеру з ЗНО ще торік

У минулорічних тестах ЗНО з історії України також були відсутні імена Степана Бандери і Романа Шухевича в переліку персоналій, необхідних для успішного проходження випробування.

В суботу керченські школярі ходитимуть по музеях безкоштовно

У Керчі 26 січня учні міських шкіл зможуть безкоштовно відвідати місцеві музеї. Про це повідомила прес-служба Республіканського комітету АРК з охорони культурної спадщини.

До харківського музею Партії Регіонів водитимуть екскурсії

З 1 лютого в харківському музеї Партії регіонів почнуть проводити екскурсії.

У Києві відбудеться форум "Українське суспільство і пам'ять про Голокост"

27 січня о 19:00 у Києві відбудеться дискусійний форум представників молоді з Німеччини і України, присвячений пам'яті про Голокост, а також суспільній та політичній активності молодих людей сьогодні.