25 червня 2021
Колонки

Максим Майоров: Літо 1941-го: «Буря» по-українськи

Війна, що розпочалася 80 років тому, була прогнозованою. На неї чекали радянські шпигуни, німецькі генерали, британські дипломати, українські підпільники. Для ОУН німецький удар по сталінській імперії був історичним шансом. Націоналісти не мали сумніву, що Червона армія не встоїть. Як на людей – далеких від розуміння реального співвідношення сил та можливостей – переконаність надзвичайно самовпевнена. Але саме так і сталося того літа.
Коротко

АНОНС: Презентація монографії Наталі Тихолоз "Петро Франко. Формула долі"

У Львові презентуємо монографію франкознавиці, к.ф.н. Наталі Тихолоз "Петро Франко: Формула долі. (Життєпис на тлі доби)".

«Велика реставрація»: програму запустили у Національному художньому музеї та Хотинській фортеці

У межах "Великої реставрації" розпочалось фінансування робіт в Національному художньому музеї України та Державному історико-архітектурному заповіднику «Хотинська фортеця».

У Львові з'явився проспект Святого Івана Павла II

З нагоди 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла II до України у Львові зявився проспект, названий на його честь.

У Запоріжжі відкрили Меморіал хортицьких менонітів із 18 надгробків

"Меморіал Хортицьких менонітів" відкрили на острові Хортиця вчора, 24 червня.

Зеленський не проти, щоб харківський проспект носив ім'я Маршала Жукова

Президент Володимир Зеленський вважає, що питання перейменування вулиць має йти еволюційним шляхом, а вирішувати як назвати ту чи іншу вулицю має місцева громада.

АНОНС: Онлайн-презентація «Архіви Арользена. Можливості пошуку»

УІНП запрошує взяти участь у презентації Архівів Арользена – Міжнародного центру документації націонал-соціалістичних переслідувань з найбільшим у світі архівом стосовно жертв націонал-соціалістичного режиму та осіб, які пережили нацистські переслідування.