25 листопада 2013
Тексти

Євген Березняк: "Якби не війна, мене б репресували за українізацію освіти у Львові"

"...Моя дружина Ольга без вагань вiддала рiдного сина до рук провiдницi УПА. А та, своєю чергою, не побоялась понести до греко-католицької церкви дитину комуніста..."
Коротко

Влада перейнялася будівництвом Музею Лесі Українки у Грузії

Міністерство закордонних справ України звернулося до Кабінету Міністрів України з проханням передбачити кошти на будівництво нового приміщення Музею Лесі Українки в м. Сурамі (Грузія).

Google присвятив головну сторінку Нечую-Левицькому. ФОТО

До 175-річчя від дня народження українського прозаїка і перекладача Івана Нечуй-Левицького, корпорація Google представила святкову заставку (так званий "дудл").

У спецморпорта "Октябрьск" з'явився власний музей

20 листопада було урочисто відкрито музей спеціалізованого морського порту "Октябрьск", на Миколаївщині. Відкриття музею приурочили до 21-й річниці створення підприємства.

В Алтайському краї з'явиться Музей полювання

В Алтайському краї створюється Музей полювання. Він буде розташований в Алтайському районному краєзнавчому музеї в Алтайському районі - одному з найбільш туристичних районів Сибіру. Ініціатива створення належить управлінню мисливського господарства Алтайського краю.

У Полтаві організували вуличний музей історії Голодомору. ФОТО

В суботу, в День пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років, в Потлаві на вулиці Жовтневій був організований вуличний музей історії Голодомору.

ПОМЕР ЄВГЕН БЕРЕЗНЯК - легендарний "Майор Вихор"

Помер Герой України, доктор педагогічних наук, командир розвідувальної групи ГРУ на території Польщі у 1944-45 роках Євген Березняк.

Молдаванин відкрив власний історичний музей

Житель молдавського села Кукурузени Оргіївского району Іон Адомніцей відкрив власний історичний музей, в якому представлені безліч унікальних експонатів.