26 квітня 2018
Тексти

1986: Чорнобиль. Переговори диспетчерів 26 квітня

Ця страшна розмова відбулась 26 квітня 1986 року. Переговори диспетчерів пожежної охорони в ніч вибуху на Чорнобильській АЕС
Колонки

Тетяна Морєва: Що говорять про Чорнобильську трагедію документи КГБ?

Ту страшну фотографію багато хто бачив. Але насправді страшніше читати документи з розкритих архівів СБУ. З цих пожовтілих аркушів повстає хижацьке обличчя тоталітарної системи, побудованої на брехні і байдужому ставленні до життя людей.

Олександр Зінченко: Чому Путіна треба поховати в Чорнобилі

Побічним ефектом поїздки до Зони Відчудження стало розуміння, що Чорнобиль – найкраще місце для поховання чинного президента РФ Володимира Володимировича Путіна. Основна мета поїздки була іншою: з’ясувати, що в Зоні може претендувати, щоб бути внесеним до списку Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.
Коротко

В’ятрович: заява конгресменів США про «антисемітизм» в Україні є некомпетентністю та перекрученням

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович назвав «змішуванням некомпетентності та свідомого спотворення інформації, змішуванням правди і брехні» звернення понад 50 американських конгресменів до Держдепартаменту з проханням про дипломатичний тиск на Україну та Польщу через «фінансований державою» антисемітизм.

Запорожців ознайомлять з українською історією у форматі фестивалю

Запоріжжя готується провести фестиваль «ІСТОРІЯ.UA». У центрі міста проведуть кілька десятків заходів – будуть не лише лекції і дискусії, а й виступ відомого рок-гурту та виставка військової техніки.

АНОНС: Дискусія «Уроки Чорнобиля сьогодні»

Книгарня "Є" та видавництво "Комора" запрошують на дискусію "Уроки Чорнобиля сьогодні: чи можливо "реінтеґрувати" зону".

Понад 50 конгресменів США назвали Бандеру «нацистським колаборантом»

Група конгресменів, серед яких представники обох провідних партій, звернулися до Держдепартаменту США з проханням про дипломатичний тиск на Україну та Польщу через «фінансований державою» антисемітизм.

АНОНС: Презентації програми «Жертви українсько-польського протистояння 1939-1947 рр.»

Презентована дослідницька Програма під керівництвом професора Ігоря Галагіди була започаткована 1 квітня 2018 р. в Українському католицькому університету у Львові, а її учасниками є шість науковців з України і Польщі.