26 червня 2014
Тексти

Міф про "віроломний напад". Документи з архіву СБУ

"Прибулі у прикордонну смугу німецькі солдати [...] розповсюджують чутки, що командування німецької армії має намір захопити Західну Україну [...]. Виступ німецьких військ проти Радянського Союзу має відбутися після закінчення дощів, як тільки встановиться погода"
Колонки

Олександр Зінченко: Кенгір, Хрущов та любов. Як кохання зруйнувало Імперію Зла

Семен Рак разом із своєю коханою взялися за руки і кинулися під танк. Литовець Альфонсас Урбанас опинився у протилежній ситуації: він на все своє життя запам’ятав, як його відштовхнула від танка дівчина-українка у вишитій сорочці. Врятувала ціною свого життя.
Коротко

Голландія поверне "золото скіфів" в Україну

Музейні предмети, передані для експонування земельному краєзнавчому музею в місті Бонн і археологічному музею Амстердамського університету "Аллард Пірсон", повинні повернутися в Україну.

Порошенко хоче заснувати орден Небесної Сотні

Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект, яким передбачається увічнити пам'ять полеглих під час Революції Гідності шляхом встановлення на їхню честь нового ордена Героїв Небесної Сотні.

На Волині відкрили пам'ятник загиблим шахтарям

На Волині з'явився пам'ятний знак загиблим шахтарям.

Кримські татари ігнорять окупантів і святкують День прапора

У Криму відбуваються заходи, присвячені Дню кримськотатарського прапора, який традиційно відзначається з 2010 року.

ПОМЕР ІВАН ПЛЮЩ. Кілька цитат політика

Колишній голова Верховної Ради та секретар РНБО Іван Плющ запам'ятався не тільки як політичний "важковаговик", але й майстер специфічних "народницьких" перлів.

Руйнується унікальна церква часів Київської Русі - нардеп

В місті Остер на Чернігівщині руйнується церква Юрієвої Божниці (пам’ятка історії та архітектури національного значення).