26 вересня 2012
Коротко

В Одеській опері готуються відкрити музей. ФОТО

В Одеському театрі опери та балету готують прем'єру музею. 2 жовтня тут вперше відкриються двері музейної експозиції історії театру.

СПІЛЬНИЙ ПІДРУЧНИК З ІСТОРІЇ ГОТОВИЙ

Україна і Росія завершили підготовку спільного посібника з історії для вчителів, заявив міністр освіти і науки Російської Федерації Дмітрій Ліванов. Hовий підручник називається "Росія і Україна на перехрестях історії".

В Пирогово оселяться гігантські писанки

На території Національного музею народної архітектури та побуту України 29 вересня о 12:00 відбудеться урочисте відкриття експозиції 24-х писанок зі всіх областей країни.

Азаров на виставці про 1812 рік запросив Росію святкувати ювілей Шевченка

Прем'єр-міністр Микола Азаров відкрив у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику виставку "Україна у війні 1812 року", присвячену 200-річчю війни 1812 року.

В Мексиці відкрили Великий музей світу майя

В столиці штату Юкатан - місті Меріда - відкрився Великий музей світу майя (Gran Museo del Mundo Maya). До складу першої експозиції увійшло 600 історичних та археологічних предметів.

У Львові покажуть фільм про капелана УПА "Кадила". ВІДЕО

У львівському музеї "Тюрма на Лонцького" покажуть документальний фільм про життя і служіння греко-католицького священика Василя Шевчука, який протягом 1945–1947 років був капеланом Перемиського куреня УПА під псевдом "Кадило".

Помер син Олега Ольжича

19 вересня 2012 року помер Олег Кандиба.