26 жовтня 2012
Тексти

Українські передвиборчі листівки різних часів

В Україні ця традиція зафіксована документально ще з Середньовіччя.

Екскурсія Музеєм Івана Гончара. ФОТО

Іван Гончар задумався над збереженням артефактів народної культури ще під час Другої світової. В 1950-х він почав збирати свою колекцію у приватному будинку на Печерську. Радянська влада намагалася ліквідувати нелегальний музей, але Гончар переміг.
Коротко

Чапаєв позбувся мідних шабель

Правоохоронні органи Чувашії розшукують вандалів, які вкрали частину барельєфа, розміщеного на стіні музею героя Громадянської війни, Василя Чапаєва, в Чебоксарах.

"Ударник" став музеєм

Історична будівля в центрі Москви, кінотеатр «Ударник», побудований в 30-ті роки минулого століття архітектором Борисом Іофаном, почав діяти в новій якості.

Мозок "Молодих регіонів" став експонатом музею Партії регіонів в Харкові. ФОТО

Двічі перенесене відкриття музею Партії регіонів в Харкові таки відбулося. Музей знаходиться на першому поверсі Харківської обласної організації Партії регіонів на вулиці Скрипника, 4.

Знайдено найдавніше поховання майя

Поховання верховного правителя майя, зроблене в 770-510 роках до нашої ери, виявлено в районі південного узбережжя Гватемали.

Тіло останнього президента Польщі у вигнанні замінено

Тіло Ришарда Качоровського, останнього президента Польщі у вигнанні, який загинув у катастрофі під Смоленськом, замінено. Раніше внаслідок ексгумації було підтверджено, що російська сторона переплутала тіло ще однієї жертви - українки Анни Валентинович.

АНОНС: акція пам'яті розстріляних у Сандармосі в 1937-му

У БЕРЛІНІ ВІДКРИЛИ ПАМ'ЯТНИК ЦИГАНАМ, УБИТИМ НАЦИСТАМИ

Канцлер Німеччини Анґела Меркель відкрила пам’ятник ромам та представникам спорідненої етнічної групи сінті, убитих нацистським режимом під час Другої світової війни.