25 жовтня 2012
Коротко

"Молодість" показує польський фільм про євреїв у Львові. ВІДЕО

Цього тижня на кінофестивалі "Молодість" можна подивитися номінований на "Оскар" фільм польського режисера Аґнєшки Голланд "У темряві" - про львівських євреїв, які ховаються від Голокосту у міській каналізації.

Москвичам заборонили створювати музей Гаррі Поттера

У Москві не буде музею Гаррі Поттера. Принаймні, найближчим часом - компанія Warner Bros. Entertainment Inc, до якої організатори першого в Росії музею чарівного хлопчика звернулися за ліцензією, відповіла рішучою відмовою.

Мініатюрні книги з горлівського музею експонують в донецькому краєзнавчому

Виставка з колекції єдиного музею в Україні мініатюрної книги "Мініатюрна планета Разумова" (Горлівка) відкривається в Донецькому обласному краєзнавчому музеї.

Викрадення Развозжаєва здійснене за класичними зразками КГБ - історик

Викрадення з України російського опозиціонера Развозжаєва є частиною класичного сценарію роботи колишньої радянської спецслужби.

В Москві відкриють будинок-музей Чебурашки

Влада Москви планує побудувати будинок-музей Чебурашки на сході міста в Косинському парку.

"КИЇВСЬКІЙ ФОРТЕЦІ" ПОВЕРТАЮТЬ СТАРОГО ДИРЕКТОРА

Головне управління культури КМДА пішло на "мирову угоду" із звільненим директором Національного історика-архітектурного музею "Київська фортеця" В'ячеславом Кулінічем.

На Дніпропетровщині перепоховали 35 бійців ЧА. Встановлено всі імена

На військовому меморіалі села Болтишка Криничанського району урочисто перепоховали останки 35 бійців Червоної Армії, знайдених на території району.

Збирають гроші на пам’ятник воїнам 4-ї Київської дивізії Армії УНР

Благодійна ініціатива "Героїка" вирішила вшанувати воїнів 4-ї Київської дивізії, які відзначились у боях з більшовиками у селі Сухини на Черкащині.

Вийшла книга документів про Українську Гельсінську спілку

На восьмистах сторінках книги "Українська Гельсінська спілка у спогадах і документах" вміщено спогади понад 40 лідерів УГС та вперше опубліковані таємні документи КҐБ.