27 лютого 2020
Тексти

Метро “Дорогожичі” чи “Бабин Яр”: інтелектуали про ідею перейменування станції

У зв’язку з активним громадським обговоренням ініціативи щодо перейменування станції “Дорогожичі” Київського метрополітену на “Бабин Яр” співробітники Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства звернулися до авторитетних українських митців, істориків, журналістів та громадських діячів із проханням висловити своє ставлення до цієї ідеї.
Коротко

В Україні вперше на аукціоні продаватимуть репліку літака УГА. ФОТО

22 березня 2020 року у Львові відбудеться Перший благодійний аукціон на підтримку проєктів Міжнародного фонду Івана Франка.

На Кіровоградщині упіймали чоловіка під час розкопок стародавнього кургану

Жителя села Родниківка, що на Кіровоградщині затримали через розкопки стародавнього кургану.

Напад на синагогу у Вінниці: поліція відкрила 2 справи

На Вінниччині поліція розпочала два кримінальних провадження за фактами розпалювання релігійної ворожнечі та хуліганських дій у приміщенні синагоги м. Вінниці.

Фермер, який розорав пам'ятки археології вартістю два мільярди, відшкодував 300 тисяч

Фермер з Чернігівщини, який самовільно зайняв близько 46 га земель з археологічними пам'ятниками вартістю понад 2 млрд грн, відшкодував близько 300 тис. грн збитків, заподіяних територіальній громаді.

На Львівщині відкрили меморіал одній з найвдалішій військовій операції УГА. ФОТО

26 лютого, у с. Вовчухи (Городоцький район) офіційно відкрили та освятили меморіал «Героям Вовчухівської офензиви». Саме наступальна Вовчухівська операція у лютому 1919 року стала однією з найуспішніших в історії Української галицької армії.

Виставка да Вінчі "перемогла" експозицію Пінзеля у Луврі

Популярність виставки Леонардо у паризькому Луврі побила рекорд тріумфальної експозиції "галицького Мікеланджело" Іоанна Пінзеля, що дебютувала в іменитому храмі мистецтва майже вісім років тому.

Петро Ющенко через плагіат позбувся ступеня доктора наук

Атестаційна колегія Міносвіти і науки скасувала рішення спеціалізованих учених рад про присудження наукових ступенів доктора та кандидата наук трьом особам.