27 листопада 2013
Тексти

Як УПА об'єднувала народи СРСР проти Москви

70-річчя років тому на Волині відбулася Перша конференція поневолених народів Сходу Європи та Азії. Націоналісти стали інтернаціоналістами. І закликали кавказців, білорусів і татар до спільної боротьби проти більшовиків.
Коротко

В Інституті нацпам'яті говорили про пам'ять Голодомору

В Українському інституті національної пам’яті відбувся плановий науковий круглий стіл "Пам’ять про Голодомор 1932–1933 років як фактор впливу на соціально-політичну обстановку та масову свідомість в сучасній Україні".

Бессарабський ринок у Києві перефарбують і перетворять на музей

На Бессарабському ринку щосили готуються до ремонту, який розпочнеться навесні наступного року. Зараз експерти перевіряють надійність стін і фундаментів будинку. Першу частину проекту капітального ремонту головного ринку столиці затвердять до новорічних свят. Проект реставрації поки в розробці, його виконає компанія, яка виграла тендер.

Лондонський музей запрошує на виставку Robot Safari

Музей науки в Лондоні запрошує на виставку Robot Safari, яка пройде з 27 листопада до 1 грудня. На експозиції представлено 13 роботів, автори яких шукали натхнення у флорі і фауні. Деякі об'єкти демонструються в Британії вперше.

Музей ім. Богдана та Варвари Ханенків збираються реконструювати

У Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків (Київ, вулиця Терещенківська) збираються побудувати внутрішній дворик, зимовий сад, галереї та кафе. Щоправда, проект поки що тільки затверджують, всі гроші, необхідні на його реалізацію, планують отримати від спонсорів.