27 грудня 2010
Тексти

Хто наставив роги Богдану?

Хто, як і чому зробив те, за що сам Хмельницький у кращому разі покалічив би, а в гіршому - посадив на палю? Цій карикатурі на українського гетьмана вже 350 років.

План "Б" Богдана Хмельницького. Чи проголошував він незалежність України?

27 грудня 1648 року під час урочистої служби у Києві ієрусалимський патріарх Паїсій без сповіді відпустив гетьману не тільки минулі, а й майбутні гріхи. Саме цей факт і надає обряду особливого підтексту: відпущення майбутніх гріхів - один із елементів коронаційної процедури.

"Расшифрованный Булгаков. Тайны "Мастера и Маргариты"

Великий киянин зашифрував у своєму романі Сталіна з Леніним, Бухаріна з Молотовим, Зінов’єва з Ягодою, зробив радянські літературні та суспільні дискусії, розстрільні процеси тридцятих років фантасмагорією, якою вони насправді й були.
Коротко

Митники не дали вивезти у Прагу радянський і царський рублі (ФОТО)

Митники зупинили незаконне вивезення старовинних монет з нашої держави, повідомляє прес-центр Держмитслужби України.

Легендарний сотник УПА відзначить своє 88-річчя в компанії трьох чиновників-націоналістів

Голови Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської обласних рад, які представляють ВО "Свобода", привітають із днем народження визначного діяча національно-визвольного руху Мирослава Симчича.

Анонс на сьогодні: фільм "Юрій Горліс-Горський"

27-28 грудня 2010 р. на телеканалі "Культура" відбудеться презентація фільму Романа Коваля і Олександра Домбровського "Юрій Горліс-Горський" - про боротьбу за самостійну Україну хорунжого Армії УНР, осавула 1-го куреня полку гайдамаків Холодного Яру, підпільника, політв'язня, видатного українського письменника.