28 грудня 2010
Тексти

Як КГБ стежив за "Хитрим" - Андрієм Ющенком, батьком майбутнього президента

"Розробку продовжуємо через агентуру села Хоружівка". Жодної інформації про реалізацію цих заходів в документах не знаходимо, тож можемо припустити, що вони так і залишилися паперовими комбінаціями. Вчитель перехитрив КГБ, пережив СРСР і дочекався-таки незалежної України.
Колонки

Олексій Мазур: Без гордості, але з Гордоном

Гендиректор НТКУ Єгор Бенкендорф каже, що Перший Національний відзначав День жалоби згідно з рекомендаціями Нацради: без траурної стрічки й свічі пам'яті на екрані та з Міхаілом Задорновим в ефірі
Коротко

Сталіну в Запоріжжі відрізали голову (ВІДЕО)

Сьогодні у Запоріжжі невідомі особи відрізали голову від пам`ятника Йосипу Сталіну, встановленого у дворі будинку, в якому розташований офіс обласного комітету Комуністичної партії України.

Проти громадянина Щура, який хотів землі у замку Тустань, порушено кримінальну справу

8 грудня 2010 року за фактом незаконного проведення земляних робіт на об'єкті археологічної спадщини Сколівським райвідділом ГУМВС (Львівщина) порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 298 КК України.

У Львові вшанують учнів і студентів, засуджених до страти у січні 1941-ого

17 січня у Музеї "Тюрма на Лонцького" відбудуться заходи з вшанування пам'яті українських студентів, засуджених радянським комуністичним режимом під час "Процесу 59-ти".

На Прикарпатті буде монумент "Руській трійці". Спеціально для Колесніченка - не "російській"

В Івано-Франківську планують до вересня 2011 року спорудити пам'ятник Маркіяну Шашкевичу, Якову Головацькому та Івану Вагилевичу - організаторам української літературної групи "Руська трійця", яка наприкінці 1820-х рр. започаткувала національно-культурне відродження на західноукраїнських землях.