28 січня 2011
Тексти

Життя після Крут. Як склалася доля учасників січневого бою

Багато років поспіль через дивну та незрозумілу політичну кон'юнктуру стверджується, начебто всі, хто побував під Крутами, загинули. Але це неправда! Крім тих, хто потрапив у радянський полон, на полі бою загинули ще 10-12 юнаків...

"История водки". Росіяни у боротьбі з поляками за титул винахідників оковитої

"Если бы водки не было, то её непременно нужно было бы выдумать, и не из-за потребностей питья (пьянства), а как идеальное средство косвенного налогообложения". Виникнення горілки стало "атомным взрывом в патриархальной устойчивой тишине" середньовічної Росії.

Про біль і через біль... Кримські спогади про В'ячеслава Чорновола

Вороги цькували його, де тільки можна, розпускали плітки, а "соратники" не давали говорити, кричали і свистіли. Вони намагалися загнати в сердечний штопор... черговим інфарктом. Але коли журналісти допитувались про скандал, Чорновіл цілком спокійно парирував: "Гаряча дискусія!"
Коротко

Три тернополянина вперше за півстоліття вступили в вічний завіт з Богом

Троє членів юдейської релігійної громади Тернополя: 8-денне немовля, 30-ти і 57-річні чоловіки, пройшли обряд обрізання згідно з вимогами закону Мойсея.

Де і з ким можна вшанувати пам'ять загиблих під Крутами (ПЕРЕЛІК ЗАХОДІВ)

"Історична Правда" підсумувала анонси, які прийшли на редакційну пошту з нагоди річниці битви українських студентів проти більшовицьких військ під Крутами.

До ювілею Захер-Мазоха влаштували групову бійку депутатів (+пісня)

27 січня Львів відсвяткував 175-річчя з дня народження письменника Леопольда фон Захер-Мазоха.

ЯНУКОВИЧ: МИ З ІСТОРІЇ НІЧОГО НЕ ВИКИНЕМО

Президент Віктор Янукович не вважає, що зараз відбувається "переписування історії".