27 січня 2011
Тексти

Українські поштові марки: від УНР до Незалежності

"Ходять нарівні із дзвінкою монетою". Марки Української РСР для допомоги голодуючим. Поштові знаки української еміграції. Марки ЗУНР і навіть Карпатської України. Живописна підбірка від історика-колекціонера.

День без героїв

Два ідейні табори - націонал-патріотичний і російсько-радянський - випромінюють захоплений мілітаризм, який різниться хіба що кольором стрічок. Якщо щось може консолідувати нинішню Україну, то вже точно не героїчні міфи. Спільних героїв у нас не було, немає й не буде. Зате є урок історії, який варто вивчити... (рос.)
Колонки

Олександр Мотиль: Український Мартін Лютер Кінг?

Українці можуть бути мобілізовані в національний рух, який відстоює гуманістичні цілі, солідарність та ненасильство. Чим огиднішим буде режим Януковича, тим більша вірогідність появи українського Мартіна Лютера Кінга. Українські демократи мають кріпитись. Одного дня вони переможуть.
Коротко

Музей Івана Гончара запрошує на виставку до 100-річчя засновника

Національний центр народної культури "Музей івана Гончара" запрошує 28 січня о 17:00 годині на вечір пам'яті та відкриття виставок до 100-літнього ювілею Івана Макаровича Гончара (1911-1993).

Янукович закликав до толерантності і вшанує Бабин Яр

Пам'ять про жертви Голокосту спонукає зробити все можливе для недопущення в українському суспільстві будь-яких проявів антисемітизму, ксенофобії, расизму і нетерпимості.

На Галичині відзначають день пам'яті жертв нацистського геноциду євреїв

Сьогодні у Львові в Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту вшановують пам'ять земляків, які загинули під час Другої світової війни.

Верховний Суд Росії визнав законним засекречування справи про Катинь

Міжнародне товариство "Меморіал" подало касаційну скаргу на рішення Московського міського суду від 2 листопада 2010 р. і вона була залишена без розгляду.

Тернопільська молодь голодуватиме у колишньому КГБ

Спілка української молоді Тернополя 29-30 січня проведе традиційну акцію пам'яті "Доба", присвячену вшануванню юнаків, які загинули 29 січня 1918 році в бою під Крутами.