28 січня 2013
Тексти

Екскурсія музеєм-квартирою Павла Тичини. ФОТО

Музеєфіковане помешкання "поета №1" і міністра освіти УРСР - побут радянської літератури і зразок повсякденного життя чиновників 1940-60 років. Цікаво, що у книжковій шафі Тичина ховав і книгу Маланюка з його "...від кларнета твого - пофарбована дудка зосталась".
Коротко

У Сімферополі презентують книгу про УНР

Шведам від українців. У Києві хочуть монумент уболівальникам

У Києві відбудеться конкурс на найкращий проект паркової скульптури в пам'ять про шведських уболівальників. Скульптуру встановлять на Трухановому острові.

Великий музей майя в Мексиці отримав архітектурну нагороду. ФОТО

Днями журі архітектурного конкурсу Латинської Америки Premio Iberoamericano CIDI присудило авторам проекту будівлі "Великого музею світу майя" звання найкращого проекту 2012 року в категорії "Культура".

У Тернополі обговорюють пам'ятник євреям-борцям за волю України

У Тернополі відбулося перше засідання ініціативної групи з питання встановлення пам’ятника Соломону Ляйнбергу - командиру "Жидівського пробойового куреня" – створеного в 1919 році оперативного військового підрозділу Української Галицької Армії.

Громадськість вирішила, що Ахметову будувати на Андріївському узвозі

Громадська рада Андріївського узвозу визначила дві концепції забудови простору на місці зруйнованої фабрики "Юність".

В Росії відкриють музей однієї книги Солженіцина

У селищі Мезіновський Гусь-Хрустального району заклали перший камінь майбутнього музею однієї книги Олександра Солженіцина. Експозиція буде присвячена оповіданню "Матрьонін двір" і достеменно повторить і сам будинок, в якому письменник колись жив, і елементи побуту, і навіть атмосферу.

В США ВІДБУЛАСЯ ПРЕМ'ЄРА ОПЕРИ ПРО ГОЛОДОМОР. Аудіо

В Лас-Вегасі відбулася прем'єра нової англомовної опери композитора Вірко Балея (Virko Baley) "Голодомор (Червона земля. Голод) ["Holodomor (Red Earth. Hunger)]".

Музей Трипільської культури незабаром припинить існування

У Тальному Черкаської області незабаром припинить існування музей історії хліборобства, відомий у всій країні. Велика кількість експонатів, у тому числі і унікальних пам'яток трипільської культури залишаться без господаря. На фінансування закладу в районній адміністрації немає грошей.