28 лютого 2018
Тексти

"Молитва за владу". Книжка про те, як українці опікувалися євреями

Якщо дуже коротко, ця книжка – про те, як українці опікувалися євреями і вбивали євреїв. При чому відповідальність за вбивства була покладена саме на тих українців, хто опікувався єврейською справою в Україні.
Коротко

Порошенко: Ми самі розберемося, яких героїв шанувати

Україна не потребує того, щоб їй вказували на те, яких героїв їй слід шанувати, так само вона не робить подібні вказівки і іншим державам.

Командира гвардійців, які несли радянські прапори, відсторонили від посади

Командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров відсторонив від виконання обов'язків командира криворізької військової частини НГУ, чиї підлеглі марширували по місту з радянськими прапорами.

АНОНС: Почався прийом заявок на симпозіум "Візуалізація епохи Голодомору"

4–6 червня 2018 року в Києві відбудеться Міжнародний міждисциплінарний науковий симпозіум "Візуалізація епохи Голодомору: джерела, наративи, контексти".

Старовинну статую Венери вилучили з "Фейсбуку" за "порнографію"

Фотографію статуетки оголеної Венери Вілліендорфської з віденського Музею природознавства, якій 30 тис. років, видалила адміністрація соціальної мережі «Фейсбук» як «порнографічний» вміст.

СБУ видала книгу про розвідку ДЦ УНР в екзилі в міжвоєнний період

Академія Служби безпеки України видала третій том праці "Спеціальні служби України від найдавніших часів до сьогодення" під назвою "Спецслужба Військового міністерства Державного центру УНР в екзилі (1926–1936 рр.)".

"Чорних археологів" хочуть саджати на більший строк

Кабінет Міністрів України зареєстрував у Верховній Раді України проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за злочини у сфері охорони культурної спадщини та статті 44 Закону України "Про охорону культурної спадщини".