28 березня 2012
Тексти

Кілька слів після засідання топонімічної комісії

Здоровий глузд підказує, що правило "10 років" допомагає уникнути передчасного увічнення різних кон’юнктурних або другорядних діячів. Але чи варто наполягати на його дотриманні, коли йдеться про особу з незаперечними, давно відомими світові заслугами?

Круглий стіл "Доступ до архівів" (ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ)

"Історична Правда" пропонує читачам пряму трансляцію семінару "Доступ до архівів: законодавство, практика та громадські ініціативи". Історики, архівісти і журналісти обговорюють питання доступу до архівів комуністичних спецслужб в Україні і закордоном.
Коротко

На Прикарпатті вшанували Олексу Гірника

В Івано-Франківську в середу відзначили 100-річчя від дня народження Героя України Олекси Гірника, який 21 січня 1978 року здійснив самоспалення біля могили Тараса Шевченка на знак протесту проти русифікації України.

ЯНУКОВИЧ ВИГРАВ СУД ПРО СКАСУВАННЯ ДНЯ ПОМАРАНЧЕВОЇ РЕВОЛЮЦІЇ

ВАСУ відмовився визнати незаконним указ Віктора Януковича, згідно з яким він скасував святкування Дня свободи 22 листопада.

Анонс: Олексій Толочко про фах історика

У четвер у Могилянці відбудеться розмова про фах історика із професором Олексієм Толочком.

Анонс: виставка, присвячена Олесю Берднику

У приміщенні Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України відбудеться відкриття документально-книжкової виставки "Всесвіт Олеся Павловича Бердника (1926–2003)", присвяченої письменнику-фантасту, філософу та громадському діячу.

Засновник бренду Kenzo відвідав музей Івана Гончара (ФОТО)

Засновник бренду Kenzo, художник і дизайнер Кензо Такада відвідав Національний центр народної культури “Музей Івана Гончара”, щоб ближче познайомитися з українським народним мистецтвом і культурою. Особливо його зацікавив історичний одяг.

Київську станцію метро "Іподром" перейменують на "Одеську"

Комісія з питань найменувань та пам’ятних знаків КМДА підтримала звернення Товариства української мови КНУ ім. Шевченка щодо зміни проектної назви станції метрополітену "Іподром" на назву "Одеська".