29 березня 2012
Тексти

Микола Кузнєцов, він же Пауль Зіберт. Посмертна доля агента "Пуха"

Як стверджував один з керівників радянської розвідки, невтомний спецагент був коханцем більшості московських прим балету, "декотрих із них він в інтересах справи ділив з німецькими дипломатами"

"Русская Галиция и "мазепинство". Як українці "карпато-россов" зіпсували

"Многие люди, выросшие в Галиции утверждают, что язык архангельских и вологодских жителей им гораздо более понятен, чем язык их "псевдоукраинских" сородичей из Полтавской губернии".

Історія нашого часу в обкладинках "Корреспондента"

За десять років редакція зробила рівно 500 чисел тижневика. Пропонуємо найцікавші перші шпальти. Від номера першого до наразі останнього.
Коротко

УІНП ШУКАЄ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ЗНИЩЕНІ НАЦИСТАМИ СЕЛА

Український інститут національної пам'яті звертається до громадян, громадських об'єднань і державних установ України з проханням надати інформацію про акти масового терору гітлерівців проти мирного населення.

Янукович хоче зберегти пам'ять про перемогу українців над нацистами

Президент України Віктор Янукович наголошує на "важливості збереження історичної пам'яті про подвиг наших співвітчизників у роки Великої Вітчизняної війни".

У порівнянні з Європою ми тільки починаємо відкривати архіви - історик

На сьогодні Україна перебуває лише на початковому етапі відкриття архівів спецслужб радянського періоду. А подолання наслідків тоталітаризму немислиме без відкриття архівів, які містять інформацію про злочини режиму.

Анонс: презентація книги "Киев: конспект 70-х"

31 березня в Українському домі відбудеться презентація нової книги києвознавця й письменника Станіслава Цалика "Киев. Конспект 70-х", яка щойно вийшла у видавництві "Варто".

Музей Булгакова продовжує працювати

Музей Михайла Булгакова в Києві продовжує працювати у звичайному режимі.