28 вересня 2011
Тексти

Остап Вишня - "найбільш знаний після Шевченка, поруч із Леніним"

Остап Вишня був високопоставленим чиновником УНР - начальником медично-санітарного управління міністерства залізниць. У його розпорядженні перебували всі залізничні шпиталі, переповнені хворими вояками.
Колонки

Олександр Ткачук: Обмежене вшанування. Не треба ділити жертв Бабиного Яру

Робоча група урядового оргкомітету з 70-річчя трагедії Бабиного Яру була створена виключно з представників частини єврейських організацій. Інші організації були проігноровані. Забуто про українців, росіян, ромів і людей інших національностей.
Коротко

"Русское единство": Кутузов звільняв Крим від фашистів (ВІДЕО)

Видатний полководець Російської імперії Михайло Кутузов звільняв Крим від фашистських загарбників.

Корнілов і Бузина презентують книгу про Донецько-Криворізьку республіку

Завтра, 29 вересня в Українській філії Інституту країн СНД відбудеться презентація книги Володимира Корнілова "Донецько-Криворізька республіка: Розстріляна мрія".

Київські євреї просять будинок під приміщення заповідника "Бабин Яр"

Єврейська громада Києва просить повернути їй приміщення колишнього ритуального будинку для історико-меморіального заповідника "Бабин Яр".

У Берліні покажуть "Назви своє ім'я" Буковського-Спілберга

Український Кіноклуб Берліну до 70-ї річниці трагедії в Бабиному Ярі демонструватиме фільм „Назви своє ім'я" (2006).

У Бердичеві на Леніні написали "Кат українського народу"

У місті Бердичів Житомирської області невідомі в ніч з 25 на 26 вересня зробили зеленою фарбою напис на монументі вождю більшовицької революції 1917 року в Російській імперії Володимиру Леніну "Кат українського народу".

З Луганською облрадою судяться за любов до червоних прапорів

29 вересня 2011 р відбудеться попереднє судове засідання за адміністративним позовом Дмитра Снєгирьова до Луганської обласної ради про визнання незаконними дій Луганської обласної ради з приводу розміщення копій Прапора Перемоги на будівлі облради.

Музей "Тюрма на Лонцького" важливий для демократії — дипломат

Висвітлення злочинів тоталітаризму, зокрема діяльність Національного музею "Тюрма на Лонцького", має важливе значення для подолання тоталітарного минулого України.