29 вересня 2011
Тексти

Історик не політик? Грушевський розбудив країну... і приспав

145 років тому народився Михайло Грушевський, який написав унікальну "Історію України-Русі", але історичним діячем виявився слабким. "Події застали нас не свідомими членами української нації, а громадянами імперії українського походження".

"Швидкими темпами нарощується сукупний археографічний продукт"

Недовивчене життя українців у міжвоєнній Польщі. Замітки на полях книги Василя Футали "Історія вивчення суспільно-політичного життя українців у міжвоєнній Польщі (1921 - 1939)" напередодні захисту його докторської дисертації.
Коротко

У Львові відзначають 145 років від народження Грушевського

У Львові сьогодні, 29 вересня, відзначили покладанням квітів до пам’ятника 145-ту річницю від дня народження Михайла Грушевського.

В Могилянці підсумують 20 років вищої освіти в Україні

У 20-річчя незалежності України та 20-річчя відродження Києво-Могилянської Академії у НаУКМА пройде міжнародна конференція
"Шляхи свободи".

У Польщі відкрили пам'ятний знак про "убивць із "Нахтігаля"

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутат від партії "Свобода" Тарас Тимощак звернувся до президента України, МЗС України і Генконсульства Польщі у Львові щодо відкриття так званої "львівської таблиці" в костелі міста Свидниця Нижньосілезького воєводства у Польщі.

Янукович хоче замок, де знімали "Трьох мушкетерів", під свою резиденцію

За дорученням президента України Віктора Януковича у Підгорецькому замку, на 3 поверсі, буде облаштовано президентську резиденцію.

Помер перший заступник голови Ради мiнiстрiв УРСР Качаловський

Помер державний дiяч України, перший заступник голови Ради мiнiстрiв Української РСР Євген Качаловський.

Індустріалізацію УРСР представили у вигляді танцю (ВІДЕО)

На телешоу "Майданс" команда із Дніпродзержинська показала хореографічний номер "Індустріалізація". Спершу Ленін крутить гігантські шестерні, складені з людей, а потім відбувається ідеологічний конфлікт...

У Бабиному Яру закладуть перший камінь національного меморіалу

3 жовтня о 12-00, у Бабиному Яру відбудеться церемонія закладки першого каменя меморіально-музейного комплексу "Бабин Яр", в якій візьмуть участь керівники української держави, зарубіжні гості, дипломати, представники громадських організацій, ЗМІ.