28 листопада 2018
Тексти

«Як збивали листя кулі»: Листопадова Легенда Едварда Козака

Впродовж понад 30 років один із найвідоміших українських художників спочатку міжвоєнного Львова, а потім еміграції – Едвард Козак, на сторінках гумористичного часопису «Лис Микита», творив «листопадову легенду», прив’язуючи події з життя української діаспори та України до листопада 1918-го. По «листопадових» обкладинках його часопису можна «читати» не лише історію еміграційного життя, але й настрої, мірилом для яких були силует Собору Святого Юра та львівська ратуша з синьо-жовтим прапором.
Коротко

Російські документи про Маннергейма - тепер онлайн

Національний архів Фінляндії оцифрував документи про фінського маршала Карла Густава Маннергейма (1867-1951), подаровані президенту цієї країни Саулі Нііністе з нагоди його 70-річчя главою російської держави Володимиром Путіним.

Археологи розповіли про знайдені поховання XI століття на Київщині

Виявлення на Пороссі поховання балтійських племен доби Київської Русі є знахідкою світового рівня і свідчить про ненасильницьке переселення цих народів на давньоруські землі.

Сейм Литви визнав командувача партизанів Раманаускаса-Ванагаса главою країни

Страченого у СРСР у 1957 році командира литовських партизан Адольфаса Раманаускаса-Ванагаса визнано в Литві фактичним керівником Литовської держави, яка боролася з радянською владою.

АНОНС: У Києві презентують книгу про доброчинців Голодомору

У столиці відбудеться презентація нового доповненого видання книжки «Людяність у нелюдяний час», вихід якої приурочений до 85-тих роковин Голодомору.