29 червня 2020
Тексти

Як працює «Історична правда з Вахтангом Кіпіані»

Володимир Молодій працював у «Історичній правді» журналістом і сценаристом з 2015 по 2019 рік, а програма існує вже понад сім років. Для MediaLab він поговорив із Вахтангом Кіпіані та командою про появу програми, зміну форматів, напрацювання підходів до роботи з історичними сюжетами, пошук локацій, реквізиту та акторів для зйомок. Всі ці завдання можна вирішити маючи мотивацію та розуміння місії проєкту.
Коротко

Чи можна в Україні випускати «Советское» шампанське? Верховний суд поставив крапку

Міністерство юстиції виграло судову справу у Харківського заводу шампанських вин.

США закликали турецьку владу зберегти собор Святої Софії в його нинішньому статусі

Посол США з питань міжнародної релігійної свободи Сем Браунбек зажадав від турецької влади зберегти собор Святої Софії в його нинішньому статусі.

На Львівщині знайшли могильник часів Стародавнього Риму

У Буську під Львовом, в урочищі Коротка Сторона археологи виявили древні поховання. Вони можуть бути могильником давньоримського часу - Черняхівської культури.

Принстонський університет вирішив прибрати імʼя президента США Вільсона з однієї зі своїх будівель

Принстонський університет на фоні антирасистських протестів вирішив змінити імʼя однієї зі своїх будівель, названої на честь президента Вудро Вільсона.

Арештовані картини Порошенка помістили за ґрати в музеї Гончара

Картини з колекції Петра Порошенка, через які його викликали на допит у Державне бюро розслідувань, залишили в музеї Івана Гончара і помістили за ґрати.

Дональд Трамп підписав указ про захист пам’ятників

Президент США Дональд Трамп підписав указ, мета якого – захистити пам’ятники, меморіали та монументи від осквернення, руйнування і знесення.