29 серпня 2011
Тексти

Відкритий лист дисидента Овсієнка дисиденту (і фантазеру) Сапеляку

Колишній політв'язень, член Української Гельсінкської Групи, лауреат премії ім. Василя Стуса Василь Овсієнко не зтерпів, написавши полемічний текст-зверення до іншого радянського політзека - Степана Сапеляка з приводу фантазій, які ганьблять рух спротиву.

Луганські повстанці проти комуни, 1921 рік. Отаман Каменюка

Каральні функції з придушення селянських повстань брали на себе "інтернаціоналісти": китайці, мадяри, латиші... Водночас зафіксовано випадок, коли повстанський загін "у три (!!!) шаблі порубав радянський актив та розігнав виконком, спаливши справи".
Коротко

У центрі Кременця з'явився пам'ятник Бандері

У районному центрі Кременець (Тернопільська область) відкрито пам'ятник лідерові Організації Українських націоналістів (революційної) Степанові Бандері. Його встановлено на центральній площі міста.

Запорізька влада відновила пам'ятник жертвам Голодомору

Громадськість Запоріжжя домоглася відновлення реконструкції пам'ятника жертвам Голодомору та сталінізму, встановленого в Запоріжжі у сквері на проспекті Леніна.

Янукович приїхав на ювілей книги, на якій присягав під час інавгурації

У селi Пересопниця (Рiвненська область) у понедiлок тривають урочистостi з нагоди 450-рiччя рукописного Пересопницького Євангелiя - одного з перших українських текстiв.

Музей історії Києва із бездомного стає небезпечним - Бригинець

Будівля біля метро "Театральна" на вулиці Богдана Хмельницького, 7, куди київська влада планує переселити бездомний Музей історії Києва, є потенційно високонебезпечною.

ЯНУКОВИЧ ВІДКРИЄ ПАМ'ЯТНИКИ ВОЛИНСЬКІЙ ТРАГЕДІЇ В ЖОВТНІ

Президенти України і Польщі Віктор Янукович та Броніслав Коморовський відкриють пам'ятники жертвам українсько-польського етнічного конфлікту 1940-их років не завтра, а, найімовірніше, в жовтні.

Дискусія "Радянський солдат: визволитель чи ґвалтівник?"

У книгарні "Є" відбудеться дискусія за книгою Габі Кьопп "Навіщо я народилася дівчинкою?", яку українські видавці переклали з провокаційним підзаголовком "Сексуальні "подвиги" радянських визволителів".

У Києві відправили панахиду за воїнами Армії УНР (ФОТО)

25 серпня у Києві, з нагоди 20-ї річниці відновлення незалежності України, відправили панахиду за воїнами Армії Української Народної Республіки.