29 серпня 2013
Тексти

Стратегія музею - що це таке і навіщо. Інтерв'ю з експертом

Державний природознавчий музей Національної академії наук (Львів) розробляє стратегію свого розвитку. Куратором цього процесу є аналітичний центр "Про.мова". ІП розпитала у керівника центру Вікторії БРИНДЗИ деталі.
Коротко

Табачник напише книгу про дружбу України і Польщі

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник і польський кінорежисер Кшиштоф Зануссі готують спільну книгу про польсько- українську історію.

В Антверпені відкривається музей емігрантів

28 вересня в бельгійському Антверпені відкриється музей, присвячений історії еміграції з Європи в Новий Світ (Red Star Line Museum). Він названий на честь судноплавної компанії, яка за період з 1873 до 1934 року перевезла з цього міста в США і Канаду 6 мільйона пасажирів.

"Музей Влади" в Петербурзі знову відкриється для відвідувачів 5 вересня

"Музей Влади" в Петербурзі, закритий співробітниками російської поліції, знову відкриється для відвідувачів 5 вересня. За словами куратора музею, Олександра Донського, у цей день відвідувачам буде доступна експозиція Костянтина Алтуніна "Правителі". Увечері того ж дня картини будуть відправлені автору в Париж, і на їх місці з'явиться нова виставка.

Музей Гончара знімає відеоролики до ювілею. ФОТО

До 20-ліття свого заснування Національний центр народної культури “Музей Івана Гончара” готує чимало цікавих заходів, промо акцій та пишне святкування на початку жовтня.