28 серпня 2013
Тексти

"У мене є мрія...". 50 років промові Мартіна Лютера Кінґа

28 серпня 1963 року Мартін Лютер Кінґ на мітингу у Вашингтоні висловив сподівання, що права чорношкірого населення будуть гарантовані по всій території США. Тоді це здавалося утопією. Але через півсторіччя чорношкірий американець став президентом країни.

"Українське питання" напередодні Другої світової війни

Плануючи війну проти Польщі, німці докладали всіх зусиль для того, щоб вона "була викликана не з боку Німеччини", а українським повстанням в Галичині й на Волині. Одночасно німці погрожували "взяти під свою опіку" західних українців, якщо Москва піде на угоду з Британією.
Коротко

У Луцьку знайшли срібний єврейський скарб. ФОТО

У підвалі будинку в історичній частині Луцька археологи знайшли срібний скарб - столові прибори, сільнички та бокали.

У Львові пройде виставка ритуальних предметів юдаїзму

29 серпня у Львівському музеї історії релігії відкриється виставка "До і після".

Російський музей представляє невідомі шедеври Брюллова

Десять невідомих робіт Карла Брюллова представили широкій публіці. Полотна з приватних зібрань, серед картин є і два автопортрети. Тож, такого Брюллова в буквальному сенсі практично ніхто ще не бачив.

"Арифметику" XVIII ст. покажуть у Феодосійському музеї. ФОТО

У Феодосійському музеї старожитностей завершується оригінальний виставковий проект «Караван старожитностей». З 5 липня 2013 відвідувачі музею вже змогли побачити вісім виставок проекту. Остання, дев'ята за рахунком виставка «Каравану старожитностей» експонуватиметься з 31 серпня по 6 вересня 2013 Вона знайомить з унікальним експонатом з фондів музею - стародруки «Арифметика» Леонтія Пилиповича Магницького (09.06.1669 - 19-20.10.1739), виданої в Москві в 1703 р.